2. OSB Müteşebbis Heyeti Olağanüstü Toplandı

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, Vali Seyfettin Azizoğlu’nun başkanlığında olağanüstü toplandı.

2. OSB Müteşebbis Heyeti Olağanüstü Toplandı
Valilikte gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, Yatırım İzleme ve Koordinasyonu (YİKOB) Başkanı Vali Yardımcısı M.Levent Kepçeli, 2. Organize Sanayi Bölge Müdürü Fırat Karakaya ve heyette temsil hakkı bulunan YİKOB, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ETSO, Yakutiye Belediyesi temsilcileri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü H. İbrahim Buğdaycı katıldı.

2. OSB 1.Etap’ta bulunan ‘38 sanayi parselinin tahsisi’, ‘tahsis şartlarının belirlenmesi’ ve ‘tahsisler için komisyon oluşturulması’ gündemi ile gerçekleştirilen toplantıda, tahsisler için gerekli prensipler oluşturuldu ve yönetim kuruluna yetki verildi.

Ayrıca, 38 adet sanayi parselinin bedelsiz olarak tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Alınan kararlara göre; yatırımcılara sadece 10 Bin TL katılım payı ödemeleri durumunda bedelsiz olarak arsa tahsisi yapılabilecek. Yatırımcıların tahsis tarihinden itibaren 6 ay içerisinde kuracakları tesis veya tesislerin projelerini 2. OSB Bölge Müdürlüğü’ne onaylattırıp, ruhsat almaları gerekecek. Ruhsat tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde tesis inşaatını tamamlayıp üretime geçmeyen firmalara 75 TL/m2 olarak belirlenen arsa bedelinin yüzde 20’si oranında cezai işlem uygulanarak, inşaatı tamamlayıp üretime başlaması için en fazla 3 ay ek süre verilebilecek. Ek süre sonunda da yatırımı tamamlayamayan firmaların tahsisleri iptal edilebilecek.

Arsa tahsisi için bugüne kadar 90 yatırımcının ön talep formunu doldurarak başvuruda bulunduğunun ifade edildiği toplantıda, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı M. Levent Kepçeli ve ETSO Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın ile müteşebbis heyette bulunan her kurumun 2 üyesinin yer aldığı bir komisyon oluşturuldu. Oluşturulan komisyon ilk toplantısını 18 Ekim 2016 tarihinde yapacak. Komisyon, 18 Ekim - 31 Ekim 2016 tarihleri arasında sanayi parselleri için talepte bulunan yatırımcılarla ETSO’da tek tek görüşerek bir değerlendirme raporu hazırlayıp, yönetim kuruluna sunacak. Bu kapsamda inceleme komisyonu gerekli titiz çalışmayı yaparak, uygun yatırımcılara arsa tahsisi yapılması için gerekli özeni gösterecek.

Komisyonun 18 Ekim - 31 Ekim 2016 tarihleri değerlendirme süresi içinde de taleplerin alınmasına 2. OSB Bölge Müdürlüğü’nce devam edilecek.

Bu aşamadan sonra da Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu son bir değerlendirmede bulunup, şehir ekonomisine en çok katkıyı sağlayacak yatırımcılara tahsisler yapılacak.
Kaynak: İHA