Vali Ahmet Hamdi Nayir Açıklaması Her Şeyin Bir Sonu Olduğu Gibi Yapılan Görevin Ve Ömrün De Bir Sonu Var

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir Açıklaması Her Şeyin Bir Sonu Olduğu Gibi Yapılan Görevin Ve Ömrün De Bir Sonu Var
Kahvaltıya Vali Nayir’in yanı sıra Kütahya İl Müftü Vekili Veysel Kükrek, İl Müftü Yardımcısı Ali Osman Orum, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Din Görevlileri Dernek Başkanı Hasan Asa ve emekli din görevlileri katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in din görevlileriyle tanışıp sohbet ettiği kahvaltıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, din görevlilerinin toplumda önemli bir görev üstlendiklerini söyledi.

Mesleki tecrübelerin yeni yetişen nesile aktarılması gerektiğine dikkat çeken Vali Nayir, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle kıdemliler ile yenileri bir araya getirmesi açısından düzenlenen bu tür etkinlikler önemli. Tecrübe paylaşımına ihtiyaç var. Her şey geçecek, her şeyin vakti dolacak en azından bu birliktelik canlı bir örnek olacak. Mesleğin başında olup, ‘Bizim emekliliğimiz ne zaman gelecek?’ diyenler, emekli olup aradan 30 yılı geçirenleri görünce ‘demek ki oluyor’ diyecekler. Önemli olan yapılan işlerin hakkını vermek. Sizler mutlaka bunu başardınız. Görev olarak düşündüğünüzde din görevlilerinin alanı çok geniş. Kendi dinimizin her konuda söyleyecek bir sözü olduğunu biz biliyoruz. Hayatın her safhası, her bölümüyle ilgilisiniz. Toplumla, aileyle, fertle, bu dünya ve ahiretle ilgilisiniz. Dolayısıyla yapılacak çok güzel şeyler var. İnanıyorum ki buradaki büyüklerimiz güzel şeyler yapmanın mutluluğunu, huzurunu yaşıyor. Bu duyguları yeni yetişenlere de vermeliyiz” dedi.

Vefat eden din görevlilerine Allah’tan rahmet dileyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Her şeyin bir sonu olduğu gibi yapılan görevin ve ömrün de bir sonu var. En büyük nimet ‘bilmeme’ nimeti. Bazı şeyleri nerede, ne zaman bitireceğiz onu bilmeden sanki hiç bitmeyecek gibi yaşıyoruz. Hem dünya hem de ahiret işlerini hassasiyetle yapmalıyız. Bu vesileyle aramızdan ayrılan din görevlilerimizi de rahmet ve minnetle andığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA