Ümraniye Belediyesi 2016 - 2017 Kültür Sanat Sezonunu Açtı

Ümraniye Belediyesi 15 Temmuz şehitlerine ithaf edilen 2016-2017 kültür sanat sezonunun açılışını gerçekleştirdi. Sezon açılışında konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye Belediyesi olarak Türkiye çapında marka olan bir belediyeyiz” dedi.

Ümraniye Belediyesi 2016 - 2017 Kültür Sanat Sezonunu Açtı
Ümraniye Belediyesi 2016-2017 kültür ve sanat sezonunun açılışını gerçekleştirdi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla program Ümraniye Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gazeteci - yazar Abdurrahman Dilipak’ın da katıldığı kültür sanat açılışına sanatseverlerin ilgisi büyük oldu.

Farklı konsepti ve zengin içeriğiyle dikkat çeken gecede 15 Temmuz gecesini anlatan slayt gösterimi yapıldı. Programda slayt gösteriminin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ömer Karaoğlu’nun ezgi ve ilahi dinletisi ile mini konser verildi.

Açılış gecesinde konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “2016 - 2017 sezonu Ümraniye Belediyesi kültür etkinlikleri münasebetiyle, bu etkinlikleri çok değil 3 ay önce yaşadığımız ve ülkemiz tarihinde beklide dünya tarihinde emsali görülmemiş bir hadisenin şehitlerini yad etme vesilesi olsun diye böyle bir programla başlamak istedik” dedi.

“Rabbim bir daha bizlere 15 Temmuz’ları göstermesin”

15 Temmuz gecesine değinen Belediye Başkanı Hasan Can, “O kahramanlar tarih sayfalarında kalmamış, nice kahramanlar tarih sayfalarında kalmamış, bugünün de kahramanları var.   Bugünün de kahramanları, yine o geçmiş tarih sayfalarındaki kahramanların, kahramanlıklarını aratmayacak bir destan yazdılar. Şehitler verdik ve yaralanan çok kardeşimiz oldu. Milyonlarca vatandaş iradesine sahip çıkmak için, vatanına sahip çıkmak için, bayrağına sahip çıkmak için, ezanına sahip çıkmak için selalarla ezanlarla Allah’u Ekber edalarıyla kahramanlık destanları yazdılar. Rabbim bir daha bizlere 15 Temmuz’ları göstermesin. Rabbim tekrar bu millet benzer hadiselerle karşı karşıya kalırsa da bu kahramanları eksik etmesin” şeklinde konuştu.

Türkiye çapında marka olan bir belediyeyiz”

Türkiye çapında marka olan bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Can, "Ümraniye Belediyesi olarak kültür ve sanatta özellikle yarışmalarımız hikaye, şiir ve resim yarışmalarımızla Türkiye çapında marka olan bir belediyeyiz. Öte taraftan sempozyumlar, üniversitelerimizde sempozyumlar ve yaptığımı bütün sempozyumları kitaplaştıran bir belediyeyiz. Hikayelerimiz, şiirlerimiz ve yarışmalarımızda ortaya çıkan ürünler yine kitaplaşma suretiyle geleceğe emanet ettiğimiz eserlerimiz, sempozyumlarımız kitaplaşarak bilim dünyasının hizmetine sunulan eserlerdir" ifadelerini kullandı.

“Tarih, biz yaşarken yazıyor”

Belediye Başkan Hasan Can’ın ardından kürsüye çıkan Gazeteci - Yazar Abdurrahman Dilipak, “Biz tarihin yaşayan tanıklarıyız. Tarih biz yaşarken yazıyor. Aslında içinde yaşadığımız zamanın hayatımızı nasıl etkilediğini geleceğin tarihine nasıl etkileneceğini henüz farkına varmış değiliz. Herkes 15 Temmuz’u Türkiye’deki bir darbe girişimini engellenmesi, onun durdurulması Türkiye’ye karşı bir komplonun ortaya çıkarttırılıp sorumlularının yakalanması olarak biliyor. Oysa 15 Temmuz’da siz sadece paralel devlete değil bir paralel din komplosunu bozdunuz. Türkiye üzerinden ilk etapta 22 ülkenin sınırlarını, rejimlerin, iktidarlarını değiştireceklerdi. Bunun hedefi 150 ülkede örgütlenmişlerdi. Nerede Müslüman bir topluluk varsa orada vardılar. Yeni bir din algısı üreteceklerdi” dedi.

15 Temmuz Fotoğrafları Sergisini içeren açılış töreni dua edilerek son buldu.
Kaynak: İHA