'Suda Balık', İzleyiciyle Buluşacak

Senaristliğini ve yönetmenliğini Tülay Kocatürk'ün üstlendiği 'Suda Balık', 'TRT Ev Sineması' kuşağında yarın TRT 1'de yayınlanacak Kocatürk: 'Bize insanlığımızı hatırlatacak, küçük küçük duygular var filmde. Büyük laflar etmiyoruz ama küçük umutlarımızdan, geleceğe yönelik duygularımızda, insan ilişkilerinden bahsediyoruz'

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan 'Suda Balık', yarın izleyiciyle buluşacak.

Yapımcılığını Alper Yanar'ın üstlendiği film, 'TRT Ev Sineması' kuşağında ekranlara gelecek.

Filmi yazıp yöneten Tülay Kocatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Suda Balık'ın, izleyenlere umut veren bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.

Kendisinin de izlemek isteyeceği bir film yapma hedefiyle yola çıktığını aktaran Kocatürk, 'Böyle filmleri izlemeyi ben de severim, kendimi iyi hissettirir. Bir gençlik hikayesi olsun istedim. Sporla ilgili bir film yapma fikri de olimpiyatlar dönemi akıma geldi. Yüzme sporunu ayrıca seviyorum. Gençlik, spor ve aileyi içine alan bir film oldu.' diye konuştu.

Filmde samimi duyguları yansıtmak istediklerini vurgulayan Kocatürk, kariyeri için yeni bir yola giren 'Sefa' karakterinin, ardında neleri bırakıp, nelerden vazgeçemeyeceğini yansıttıklarını bildirdi.

- 'O çocuk ben olmak istedim'

Kocatürk, TRT TV Filmleri Projesi'nin, hayalini gerçekleştirmek için iyi bir fırsat olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

'Senarist bir arkadaşıma izlettim. Filmi benim yazdığımı bilmiyordu. 'İnsanlığımı, iyi değerlerimizin olduğunu hatırladım' dedi. Böyle bir tepki almak çok hoşuma gitti. Bize insanlığımızı hatırlatacak, küçük küçük duygular var filmde. Aynı arkadaşım 'O çocuk ben olmak istedim' demişti. Büyük laflar etmiyoruz ama küçük umutlarımızdan, geleceğe yönelik duygularımızda, insan ilişkilerinden bahsediyoruz.'

'Sefa'nın babası 'Cemil' karakterini canlandıran Ali Nuri Türkoğlu da 'Suda Balık'ın, 3 kuşağın bir arada anlatıldığı bir motivasyon ve umut filmi olduğunu kaydetti.

Filmin, küçük bir kasabadaki insanların sıcak hikayesi olduğunu belirten Türkoğlu, 'Bu senaryo ve özelde Cemil karakteri bana geldiğinde hiç düşünmedim bile. Okur okumaz 'tamam' dedim. Ailesine bakmak için yapmak zorunda olduğu mesleğiyle ilgili büyük bir sorunu var Cemil'in. Yüzme bilmeyen, deniz korkusu olan bir balıkçı Cemil. Hem bu fobisiyle, hem hayatla mücadele ediyor. Hikayemizin daha başında bir fırtınaya yakalanıyor. Sandalı parçalanıyor ve boğulacakken oğlu tarafından kurtarılıyor. Oğlu Sefa Cemil'i kurtarırken neredeyse bir yüzme rekoru kırıyor.' dedi.

- 'Hepsi birden o suyu fark edecek'

Türkoğlu, korkuları yenme ve tercihler ekseninde ilerleyen bir film yaptıklarına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

'Cemil'in üstüne titrediği oğlu Sefa, yüzücü olmak için iyi bir teklif alıyor ama Cemil'in ondan uzak kalmaya katlanması gerek. Bunlar zor seçimler Cemil için. Yıllardır görmediği, küs olduğu kayınpederinin yanına göndermek zorunda kalması da cabası. Bir defa Cemil dahil olmak üzere herkes, aslında etraflarını nasıl bir suyun sardığını, nasıl 'suda balık' olduklarını öğrenecek. Hepsi birden o suyu fark edecek. Şiirde dendiği gibi, 'Ol mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler' diyoruz biz de filmde.'

'Sefa' karakterini Alihan Aracı'nın canlandırdığı filmde, Canan Gener, Tamer Levent, Nurşim Demir, Dost Elver, İrem Altuğ, Faruk Akgören, Nalan Örgüt, Yunus Emre Çoldur, Hakan Latifoğlu, Cihan Şimşek, Murat Göktepe, Aylin Kılınçarslan, Ahmet Yıldırım ve Kimya Gökçe Aytaç da rol alıyor.

Müziklerini Ete Kurttekin'in yaptığı 'Suda Balık', yarın akşam 20.00'de TRT 1'de izlenebilecek.

Parasızlıkla mücadele eden 'Sefa' karakterini merkeze alan filmin konusu ise şöyle:

Sefa'nın yüzme konusundaki üstün yeteneği antrenör Yavuz tarafından keşfedilir. Parasızlıktan üniversiteye gidemeyen Sefa için büyük bir fırsat sunan Yavuz hoca, Sefa'yı yüzme kulübüne davet eder. Ailesinin tüm karşı çıkışlarına ve sevdiği Ayşe'yi arkasında bırakma pahasına geleceği için ilerleme kararı alan Sefa, İzmir'e doğru yola çıkar. Şehir hayatı ve var olma mücadelesi ile baş başa kalmışken bir de Ayşe'yle ilgili aldığı haberden sonra dünyası yıkılır. Şimdi Sefa, akıntıya karşı mı yüzecek yoksa kaderine razı mı olacak?

Kaynak: AA