Siirt'te Gıda Denetimleri

Siirt'te İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildi.

Yapılan denetimler sonucu, kılık kıyafet, el ve tırnak temizliği, ürünlerde kullanılan malzeme, hizmet standartları ile imalathane temizliği konularında yapılan kontrollerin arttırılarak devam ettiği ve gerekli hallerde analiz için laboratuvara gönderilmek üzere numunelerin alındığı öğrenildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat yaptığı açıklamada, 'Tükettiğimiz gıdalarımızın sağlıklı şartlarda üretilmesini sağlamak maksadıyla yürütülen kapsamlı çalışmalar fırın, pastane, yemekhane ve unlu mamul işletmelerinde yapıldı. Yapılan fırın, pastane ve yemekhane denetimlerinde, personelin giydiği kıyafetler, el-tırnak temizliği, ürünlerde kullanılan malzeme, hizmet standartları ve imalathane temizliği denetlendi.''

Murat, vatandaşların sağlıklı beslenmeleri için gıda güvenliği ve hijyeni konusundaki denetimlere devam edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA