Şehitkamil'de Basketbol Cumhuriyet Kupası Start Aldı

Şehitkamil Belediyesi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 4. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası, 10 okuldan 200’ü aşkın sporcu öğrencinin katılımıyla başladı.

Şehitkamil'de Basketbol Cumhuriyet Kupası Start Aldı
Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen 4. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası, 10 farklı okuldan organizasyona katılacak 200’ü aşkın dev adamın heyecanına sahne olacak. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde 2 farklı grupta oynanacak 23 müsabakanın ardından şampiyonun belli olacağı kupayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünler Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Öztürk, Şehitkamil Belediye Başkanlığınca düzenlenen tüm sportif organizasyonlara keyifle katıldıklarını söyledi.

Öztürk, “Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle yıl içerisinde organize edilen tüm sportif etkinliklere keyifle katılıyoruz. Ünler Ortaokulu olarak 4. kez düzenlenen Basketbol Cumhuriyet Kupası’nın tamamına katıldık. Bu organizasyonlarda sporcu öğrencilerimiz kendilerini geliştiriyor ve sosyalleşiyorlar. Biz eğitmenler de takım oyuncularımızın eksiklerini görme fırsatı elde ediyoruz. Bu organizasyonların düzenlemesine büyük destek veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na sportif organizasyonlara katılan tüm okullarımızın öğrenci ve öğretmenleri adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sportif etkinlikler 3 farklı organizasyonuyla devam edecek

Şehitkamil Belediyesi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen sportif etkinlikler, ortaokullar arası basketbol kupasının ardından geleneksel hale gelen satranç ve yüzme şampiyonlarıyla devam edecek. Her yıl yüzlerce sporunun katılımıyla gerçekleştirilen Şehitkamil Belediyesi Cumhuriyet Bayramı spor etkinlikleriyle ilgili bilgiler veren Şehitkamil Belediyesi Spor Koordinatörü Metin Alati, “Etkinlikler, satranç ve yüzme şampiyonlarıyla devam edecek. İl genelindeki farklı okullardan yüzlerce sporcu öğrencinin organizasyonlara katılması bizleri çok mutlu ediyor. Organizasyonlara katılan tüm öğretmenlerimiz ve antrenörlerimizle birlikte ortak hedefimiz gençlerimiz arasındaki sosyal paylaşımları artırmak, dayanışmalarını sağlamak ve kardeşlik duygularını pekiştirmek. Ülkemizin son günlerde en çok ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberlik ortamının güçlenmesi adına bu ve buna benzer çalışmalarımızı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun spora ve sporcuya verdiği büyük desteklerle sürdürüyoruz. Ben sportif organizasyonlara katılacak olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA