Sarıgöl Esnafı Yapılandırma Konusunda Bilgilendirildi

Sarıgöl Esnaf Odası Başkanı Emrah Eroğlu’nun girişimleriyle, ilçedeki esnaf ve sanatkarlara vergi ve sigorta konusunda çıkarılan yapılandırmanın neleri kapsadığı ve nasıl yararlanılacağı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sarıgöl Esnafı Yapılandırma Konusunda Bilgilendirildi
Sarıgöl Belediyesi Konferans Solunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Sarıgöl Vergi Dairesi Müdürü Faruk Sakallı, Sarıgöl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şube Müdürü Niyazi Kara, Sarıgöl Esnaf Odası Başkanı Emrah Eroğlu, muhasebeciler ile çok sayıda esnaf katıldı.

Şehitler için Fatiha okundu

Toplantı, Manisa’da şehit olan iki asker ve diğer şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve ’Fatiha’ okunmasıyla başladı.

Toplantıda bir konuşma yapan Sarıgöl Esnaf Odası Başkanı Emrah Eroğlu, "Sosyal Güvenlik Kurumu ve vergi borçlarını yapılandırma konusunda esnafların yetkili ağızlardan yapacakları açıklamaları dinlemek ve esnaflarımızın mağdur olmamalarını dikkate alarak böyle bir toplantıyı düzenlemekte yarar gördük." dedi.

Toplantıda söz alan Sarıgöl Vergi Dairesi Müdürü Faruk Sakallı ise, "Vergilerde bir çok alanda yapılandırma imkanı sağlandı. Bu ayın sonuna kadar vergi dairemize uğrayın, çayımızı için gerekli kolaylık sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

Sarıgöl Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Şube Müdürü Niyazi Kara da yaptığı konuşmasında sigorta konusunun çok önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Haziran 2016 ve öncesi SGK’ya olan tüm borçlar ve gecikme cezaları yapılandırılıyor. Gecikme cezaları siliniyor, sadece enflasyon borcun aslına ekleniyor. Yapılandırılmış borcun tamamı peşin ödenirse, borca eklenen enflasyon farkının da yarısı siliniyor."

İdari para cezalarının borç asıllarının yüzde 50’sinin, gecikme cezalarının ise hepsinin silindiğini belirten Niyazi Kara, "2014 sonu itibari ile kapanmış işyerlerine ait 50 TL’yi aşmayan alacaklara bağlı 100 TL’yi aşmayacak cezaların tamamı siliniyor. Daha önce yapılandırılan borçların kalan taksit tutarları da yeniden yapılandırılıyor. SGK Şubemize gelecek olan her vatandaşımıza gereken kolaylıklar sağlanacaktır." dedi.

Toplantı sonunda merak edilen sorular katılımcılar tarafından cevaplandırıldı.
Kaynak: İHA