Samsat'ta Okul Öncesi Eğitime Önem Veriliyor

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için çaba sarf ediliyor.

Samsat'ta Okul Öncesi Eğitime Önem Veriliyor
Samsat Anaokulu Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar ile yüzde 76 olan okullaşma oranının yüzde 100’e çıkarılması hedeflendiği, bunun için alan taraması yapıldığı, Samsat Devlet Hastanesinden kayıtların alındığı ve aileler ile birebir görüşmeler gerçekleştirildiği belirtildi.

Samsat ilçesinde bağımsız anaokulu olan Samsat Anaokulunda 30 öğrencinin devam ettiği ve iki sınıfta eğitim verildiği, yeterli sayıda öğrenci bulunması halinde yeni şube açılacağı ifade edildi.

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Samsat Anaokuluna yaptığı ziyarette Okul Müdürü Sema Karakuş’tan bilgiler aldı.

Okul öncesi eğitimin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydaları olduğunu, 0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk döneminin çocuğun en hızlı geliştiği dönem olduğunu söyleyen Akın, okul öncesi eğitimin sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağladığını kaydetti.

Akın, "Çocukların gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alan, kaliteli bir okul öncesi eğitim programına katılan çocukların diğer çocuklara kıyasla gelecekte okul başarıları daha yüksek, sosyal ve duygusal, sözel, zihinsel ve fiziksel gelişim açısından daha yetkin olduklarını araştırmalar göstermiştir. Samsat Anaokulu idaresi ve öğretmenleri, bu araştırmalar ışığında ilçemizde okul öncesi okullaşma oranını arttırmaya yönelik olarak, alan taramaları yapmak, velilerimize okul öncesi eğitimin önemini anlatan çeşitli broşürler ve bültenler dağıtmak, velilerimize yönelik çeşitli aile eğitim seminerleri sunmak, okul öncesi eğitim şenlikleri gibi aktiviteler düzenlemek suretiyle çeşitli çalışmalar yapmaktadırlar. Okul öncesi eğitime erişimin oldukça düşük olduğu ilçemizde, çocuklarımızın hayata eşit fırsatlarla başlayabilmeleri için kaliteli bir okul öncesi eğitim olanağı sağlanması amacıyla içinde bulunduğumuz 2016 - 2017 eğitim öğretim yılında eğitim öğretim faaliyetlerini, tamamen ücretsiz bir şekilde yürütmeyi planlamış bulunuyoruz. Bu özverili çalışmalarından dolayı okul müdürümüz Sema Karakuş ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA