Sakarya'da 300 Polisle Şafak Operasyonu

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hendek ilçesinde 300 polis ile şafak operasyonu yaptı. Baskında çok sayıda tüfek, tabanca ve uyuşturucu ele geçirildi.

Sakarya'da 300 Polisle Şafak Operasyonu
Alınan bilgilere göre, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), Özel Harekat, Asayiş, Narkotik, Çevik Kuvvet ekipleri ve Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerinden oluşan 300 polisle Hendek ilçesinde bulunan Turanlar Mahallesi’ne şafak baskını düzenledi.

Yapılan baskında mahalleyi ablukaya alan emniyet güçleri mahalleye giriş ve çıkışları kesti. Her evi tek tek arayan ekipler, operasyon sonrasında suç dosyaları kabarık 6 şahsı gözaltına aldı.

Genel olarak sakin geçen operasyonda mahalle sakinleri güvenlik güçlerine karşı tutum ve davranışlarıyla operasyona adeta destek verdiler. Mahalle sakinleri, mahallelerinde son günlerde ayyuka çıkan uyuşturucu deposu olarak kamuoyunda konuşulanlardan rahatsız olduklarını dile getirerek bu tür operasyonların sık sık yapılmasından yana olduklarını ifade etti.

Operasyonda çok sayıda uyuşturucu ve ruhsatsız tüfek ve tabanca ele geçirildi. Polis tarafından gözaltına alınan 6 şüpheliden 5’i Sakarya Narkotik polisince Sakarya Emniyeti’ne götürülürken, bir şahıs ise Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelinin, ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara teslim edilmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA