Sağlık Bakanı Akdağ Açıklaması 'Sözleşme Bekleyen Hastaneler Var'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Eskişehir Şehir Hastanesi için iki banka tarafından sağlanan proje finans anlaşmasının imza töreninde yaptığı konuşmada, "Önümüzde sözleşme bekleyen hastanelerimiz var. Bunlarla birlikte toplamda 41 bin yatağa ulaşacağız" dedi.

Isparta ve Tekirdağ hastanelerinin yatırımını üstlenen yüklenici firmanın, Eskişehir Şehir Hastanesi için iki özel banka ile 18 yıl vadeli 334 milyon Euroluk proje finansman anlaşması imzalandı. Four Season Otel’de düzenlenen imza törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.

Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, şuana kadar 18 projenin sözleşmelerinin yapıldığını kaydederek, "Toplamda 18 yatırımın bedeli 19 milyar 928 milyon TL. 8 milyon 262 bin metrekare kapalı alan yapılacak. 27 bin 911 yatak sözleşmesi tamamlanan hastaneler bu kapasitelere sahip olacak. Önümüzde sözleşme bekleyen hastanelerimiz var. Bunlarla birlikte toplamda 41 bin yatağa ulaşacağız" dedi.

"Terör örgütlerinin emelleri boşa"

Türkiye’de yapılan yatırımlara değinen ve terör örgütlerinin buna yönelik eylemlerine vurgu yapan Bakan Akdağ, "Türkiye üzerinde başta bu hain çete FETÖ terör örgütünün oynadığı oyunlar olmak üzere, terör örgütlerinin emelleri; sanki Türk ekonomisini geriye gidiyormuş gibi gösterme çabaları, aslında bu toplantıda ve benzeri toplantılarda tamamen çürütülmüş oluyor. Sonuçta büyük bir sermayeyi bankalar özel sektöre veriyorlar. Bu sermaye ile biz Türkiye’de büyük yatırımlar yapıyoruz. Şunu söyleteceğiz biz; geçmişte konuşulurdu falanca devlet hastanesine gittim, aynı özel hastane gibi olmuş. Yapılan projelerle aynı şunu söyleteceğiz. Geçen gün bir özel hastaneye gittim aynı şehir hastanesi gibi olmuş. Biz kamuoyuna bunu söyletmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

"Biz hizmete bakarız"

İmza töreninde hazır bulunan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise mesuliyet bilincine vurgu yaparak, "Biz sorumluluklarımızı biliyoruz. Son derece kaliteli inşaatlar yapmaya mecburuz. 25 yıl mal sahibi biziz. Bakan bey de bize umarım iyi bir kiracı olur. Parasını zamanında öder" diye görüş belirtti.

Akın’ın bu sözleri üzerine Bakan Akdağ, "Burada ev sahibi ve kiracının karşılıklı sorumluluğu var. Daha doğrusu; ev sahibinin sorumluluğu çok yüksek. Çünkü biz ödemeleri yaparken binayla ilgili hizmetler de var işin içinde. Bina içindeki hizmetlerin sonuçlarını görerek ödeme yapacağız. Normalde bir binayı kiraya verirsiniz, tıkır tıkır her ay kiranızı alırsınız. Biz şimdi hem binayı kiralıyoruz, hem de binanın camları temiz olmazsa, asansöründe arıza varsa, kapının zili çalışmıyorsa, iyi ısınmamışsa; bir dakika bunları yapmadan para ödemem. Adnan bey çok kısa bir şekilde çok güzel izah etti. Borç onların borcu, bina onların binası ama hizmeti biz alacağız. Mükemmeli görmek şartıyla ödemeleri yapacağız" diyerek esprili cevap verdi.

"10 kilo vermeye karar verdim"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son günlerde dillendirdiği sağlıklı yaşam ve form grafiği ile ilgili de konuştu.

Akdağ, kendisine yöneltilen bir soruya, "Ben hiç de formunda değilim. Bunu itiraf ediyorum. Daha öncede itiraf ettim. 10 kilo vermeye karar verdim. Bundan 4 gün önce daha doğrusu 4 Ekim’de bir hafta önce aşağı yukarı 1.5 kilo verdim 4 ay içerisinde 10 kilo vereceğim. Verilebileceğini topluma göstermem lazım ayrıca kendi sağlığım için ayrıca değil önce kendi sağlığım için bunu yapıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA