Romanya Heyetinden Edirne Belediyesine Ziyaret

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Romanyalı heyeti makamında ağırladı. Edirne’yi çok sevdiklerini anlatan heyet, Romanya ile Edirne arasındaki kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Romanya Heyetinden Edirne Belediyesine Ziyaret
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Romanya Fahri Konsolosu Erol Balkan, Dimitrie Kantemir Romen Kültür Merkezi Müdürü Nadia Tunsu ve Dimitrie Kantemir Romen Kültür Merkezi Proje Koordinatörü Şeila Suliman ile makamında bir araya geldi.

Edirne ile daha önce çok güzel projelere imza attıklarını ifade eden Nadia Tunsu, "Edirne’nin tarihini, kültürü ve doğasını çok seviyoruz. İki ülke halkı arasındaki kültürel bağı arttırmak ve gelecek nesillere iki dost ülke arasındaki bu bağı miras bırakabilmeyi arzu ediyoruz. Kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerimizi arttırmak için sizlerle yeni projelerde buluşmak istiyoruz" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ise, Romanya’dan gelen heyete Edirne Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Edirne için Romanya’nın ayrı bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Gegeoğlu, "Edirne medeniyetlerin ve kültürlerin buluştuğu Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisidir. Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA