Ordu'ya 20 Bin Seyirci Kapasiteli Yeni Stat

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: 'Ordu Stadı için 23 Kasım'da ihaleye çıkılacak. Durugöl Spor Tesisleri'nin bulunduğu alanda inşa edilecek stat, 20 bin seyirci kapasiteli olacak'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 20 bin seyirci kapasiteli yeni Ordu Stadı için 23 Kasım'da ihaleye çıkılacağını söyledi.

Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırım programına aldığı, 100 milyon liralık bütçesiyle resmi gazetede yayımlanan tek yatırım olan stadın inşaatına kısa sürede başlanacağını belirtti.

'30 Mart 2014 yerel seçimlerinde söz verdiğimiz mega projeler arasında yer alan Ordu Stadı için 23 Kasım'da ihaleye çıkılacak.' diyen Yılmaz, 'Durugöl Spor Tesisleri'nin bulunduğu alanda inşa edilecek stat, 20 bin seyirci kapasiteli olacak. 53 bin 952 metrekare alanda yapılacak ve spor kompleksi olarak inşa edilecek.' ifadesini kullandı.

Stadın yapılması için ihalenin ardından sürecin resmen başlayacağını vurgulayan Yılmaz, '30 Mart'taki mahalli seçimlerde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Projesi hazırlanan yeni Ordu Stadı, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonrası 100 milyon liralık bütçesiyle iki yıllık yatırım programına alınmıştı. Yeni stadımız önümüzdeki ay ihaleye çıkıyor. Yeni statta sulu sistem alttan ısıtma ve doğal çim saha olacak. Spor kompleksi şeklinde inşa edilecek yeni stadımız spor camiasına hayırlı olsun.' diye konuştu.

Amatör spor kulüplerine de müjde veren Yılmaz, 'Yeni Ordu Stadı'nın ihalesinin ardından inşaat süreci başlamadan amatör spor kulüplerimiz için modern spor sahaları ve kapalı alanları hizmete açacağız. Bu kapsamda, amatör spor kulüplerimiz de modern tesislere kavuşmuş olacak.' şeklinde konuştu.

Ordu Stadı'nın tamamlanmasıyla birlikte şehrin içerisinde bulunan eski stadın da kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacağını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

'Halkımıza söz vermiştik. Bu alanda yapılaşmaya gitmeyeceğiz. Şehrin tam ortasına bir meydan, yeşil alan kazandırmış olacağız. Yeni Ordu Stadımız, Ordumuza ve tüm sporseverlere hayırlı olsun. Stadın Ordu'ya kazandırılmasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimize, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkürlerimi sunuyorum.'

- Stadın teknik özellikleri

Doğal çim sahası 105x68 metre ebatlarında sulu sistem ve alttan ısıtmalı olacak statta, 4 adet sporcu soyunma odası, soyunma odalarından da ulaşılabilen, her soyunma odası için ayrı ortalama 150 metrekarelik ısınma salonları, bay-bayan hakemler için ayrı soyunma odaları, sporcu revir ve doping kontrol odaları, ev sahibi ve misafir sporcular için ayrı mescit ve abdesthanelerin yanı sıra 100 kişilik basın toplantı salonu, sporcu ve protokol röportaj alanları, UEFA, FIFA, federasyon ve işletme ofisleri, 202 kişilik masalı ve masasız basın tribünü, basın fuayesinden ulaşılan çalışma salonu, televizyon-radyo canlı yayın odaları ve panoramik stüdyo bulunacak.

Üç farklı protokol ağırlama salonu, 262 kişilik protokol tribünü ve biri başkanlık locası olmak üzere toplam 25 locanın yer alacağı stadın diğer teknik özellikleri şu şekilde bildirildi:

'Kurumsal, standart, UEFA Club ve misafir seyirci olmak üzere farklı seyirci grupları için fuaye alanları ile bu alanlarda ulaşılabilen yeterli sayıda ıslak hacim ve mescit, farklı tribünlerde olmak üzere 84 kişilik engelli ve 84 kişilik refakatçi seyirci tribünü, takım mağazası, kiralanabilir alan, kafeterya, teraslı, aynı çekirdekli, saha ve deniz manzaralı 2 restoran alanı, ayrı çekirdekle ulaşılabilen bay-bayan soyunma odaları, vitamin bar ve dinlenme alanına sahip 2 antrenman salonu, bireysel antrenmanlar için 10 salon, 3 adet misafir seyirci, 12 adet ev sahibi seyirci için bilet gişesi, 428'i kapalı, 126'sı açık olmak üzere toplam 554 araçlık otopark, 5 araçlık canlı yayın araç otoparkı, 11 araçlık engelli seyirci otoparkı, stadyumun farklı bölümlerinde 26 merdiven ve 16 asansör.'
Kaynak: AA