Odunpazarı Zabıta Müdürlüğü Personelleri Yemekte Bir Araya Geldi

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli ve aileleri, Zabıta Teşkilatı’nın 190’ıncı kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen yemekte buluştu.

Odunpazarı Zabıta Müdürlüğü Personelleri Yemekte Bir Araya Geldi
Odunpazarı Belediyesi yemekhanesinde gerçekleşen yemeğe Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da katıldı.

Yemekte konuşma yapan başkan Kurt, zabıtanın Odunpazarı Belediyesi’nin insanlarla en çok iletişim kuran birimlerinden biri olduğunu söyledi.



Eskişehir merkezinde üç belediye olduğunu hatırlatan Başkan Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu üç belediyenin üç ayrı zabıtası var. Hepsinin tabi olduğu kanun aynı uygulama aynı, ama uygulama farklı olursa vatandaşın devlete olan güveni sarsılmaya başlar. Allah’a şükür 3 belediyemizin zabıtası birbirleriyle çalışıyor ve iyi işler yapıyor. Biz kanunlar önünde vatandaşa karşı eşit muamele etmeye mecburuz, özellikle zabıtamızın yorum yaparken vatandaş lehine yorum yapması, ama bu yorumu her yerde aynı yapması lazım. Farklı değerlendirmeler yaptığımız zaman güven sarsılır, o güven sadece belediyeye karşı sarsılmaz, devlete karşı olan güven de sarsılır. Türkiye’ de hangi köye giderseniz gidin hangi kente giderseniz gidin, resmi elbise insanların bakışını değiştirir. Özel elbisesi olan ve o nedenle özel yasası olan ender mesleklerden birisine sahipsiniz, bunun kıymetini bilmeniz lazım. Biz belediye yönetimi olarak bu konuda sizlere her türlü destekte bulunmaya hazırız. Eğitim çalışması yapmamız gerektiğini biliyoruz ve sizin rahat etmeniz için teknik altyapıyı sağlamamız gerektiğini de biliyoruz. Olanaklar el verdiği ölçüde zabıtamızın bu eksikliklerini gidermeye gayret ediyoruz, ama sizlerinde biraz daha eğitime önem vermeniz ve toplumsal ilişkileri çağdaş bir noktaya getirmeniz lazım. Bu noktada şikâyet var mı, yok. O nedenle ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“Zabıta standartların üzerinde”

Zabıtaların kurumsal anlamda standartların üzerinde bir çizgide olduğunu belirten Kurt, “Bu nedenle sizleri hem tebrik ediyorum hem de teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ailenizle, çocuklarınızla mutlu olmanızı istiyorum, ama öncelik Türkiye’nin aydınlık geleceğini sağlarken hepimizin uyanık olması lazım. Türkiye iyi günler yaşamıyor, Türkiye sıkıntılı günlerde bu sıkıntılı günlerin sonu aydınlık olmalıdır, bu da hep birlikte yapacağımız hareketlere bağlıdır. Ben sizlere güveniyorum, bu güven içerisinde hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA