Niğde Belediyesi'nden Şehir İçin Tünel Projesi

Niğde Belediyesi’nce hazırlanan ve Vali Konağı yokuşunu Kayaardı Mevkii’ne bağlayacak olan Şehiriçi Tünel Projesi’nde kamulaştırma çalışmalarına başlanacak. 370 metre uzunluğunda planlanan tünel şehiriçi trafik akışını büyük oranda rahatlatacak.

Niğde Belediyesi'nden Şehir İçin Tünel Projesi
Proje çizim ihalesi tamamlanan Şehir İçi Tünel Projesi kapsamında, Niğde Belediye Meclisi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne kamulaştırma yetkisini verdi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Vali yokuşu bölgesindeki merdivenli yürüyüş yolundan, Kayaardı Gafur Soylu Polis Karakolu’na kadar olan bölgede kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Niğde Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısında, belediye meclis üyeleri tarafından oybirliği ile alınan kararla kamulaştırma çalışmalarının startı verilecek olan Şehiriçi Tünel Projesi’nin yapım ihalesinin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, proje çizim ihalesi biten ve 1. Etap projeleri tamamlanan Şehiriçi Tünel Projesi’nin Vali Yokuşu tabir edilen bölgedeki merdivenlerden başlayarak, Kayaardı Mevkii’ne kadar uzanacağını ve tünelin 370 metre uzunluğunda olacağını söyledi.



Belediye Başkanı Akdoğan, Şehiriçi Tünel Projesi’nin, o bölgedeki trafik akışını büyük oranda rahatlatacağını belirterek, “Niğde Belediyesi olarak bizim iki tane geçit tünel projemiz var. Bunlardan birisi Vali yokuşunu Kayaardı Mevkii’ne bağlayan bölgede yapılacak. Diğeri ise Bor yolundan Derbent Mezarlığı’na kadar olan bölgede iki kavşağı tünellerle birleştireceğimiz bir projedir. Her iki projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bu bölgelerde hem trafik akışı rahatlayacak hem de estetik olarak güzel bir görünüm oluşturulacak” dedi.

Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesinin hayata geçirdiği ve bundan sonra uygulamaya koyacağı tüm projelerde, hem kentin genel ihtiyaçlarının gözönünde bulundurulduğunu hem de şehrin geleceğinin planlandığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA