Kınık'ta Doğal Gaz Çalışmaları Başladı

İzmir’in Kınık ilçesinde, uzun yıllar getirilmesi için çaba harcanan doğal gaz çalışmaları başladı. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, uzun süredir Kınık halkının hayalini kurduğu doğal gaz için yaptıkların girişimlerin karşılığını aldıklarını belirterek çalışmanın uygulamaya geçişinde emeği geçen Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti.

Kınık'ta Doğal Gaz Çalışmaları Başladı
İzmir’in Kınık ilçesi, yıllardır özlemle beklediği doğal gaza kavuşuyor. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer çalışmalarının karşılığını aldıklarını belirtti.

Doğal gaz için başlatılan kazı işlemleri öncesi kurban kesilirken burada bir açıklama yapan Başkan Doğruer, "Kınık Doğal gaz kazı çalışmalarında ilk kepçe vuruldu. Çelik boru ve polietilen boruların Yayakent, Poyracık, Kınık merkez ve Kınık organize sanayiye ulaşacak güzergahların alt yapı çalışmalarında ilk adım atıldı. Doğalgaz çalışmalarının uygulamaya geçişinde emeği geçen Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ederiz." dedi.

Hava kirliliği bitecek

Kınık’ın doğal gaz ile çağ atlayacağını söyleyen Başkan Sadık Doğruer, "Kınık’ın uzun yıllar beklediği sona az kaldı. 2017’de ilçeye doğal gaz vermeyi hedefliyoruz. Kınık, doğal gaz ile hava kirliğinden kurtularak rahat bir nefes alacak." ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA