Kars'ta Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Kars Orman İşletme Müdürlüğünce 2016 yılında Kars Merkez Aydınalan Köyü, Selim İlçesi Bölükbaş Köyü, Arpaçay İlçesi Doğruyol Köylerinde toplam 6 bin hektarlık alanda mera ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Kars'ta Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor
Kars Orman İşletme Müdürlüğünce, İşletme Müdürü Veli Günal ve Ağaçlandırma Şefi Savaş Ergin koordinatörlüğünde çalımalar hızla devam ediyor. Danışman orman mühendisleri ve orman muhafaza memurlarından oluşan teknik heyetin denetim ve kontrolünde Kars ili hayvancılığı ve köylüsü için büyük öneme sahip mera alanlarında; hayvan gölgelikleri, hayvanlar için kaşınma kazıkları, tuzluk ve hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere su isale hattı vasıtasıyla su getirilerek tesis edilen sıvatlara akıtılıp köylü halkının kullanımına sunuluyor.

Bu çalışmalardaki en büyük gayenin ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları olduğunu belirten İşletme Müdürü Günal, “Köylülerimizi ağaçlandırma konusunda daha istekli ve duyarlı hale getirmek, ayrıca bu köylerdeki mera alanlarını hayvanlar için daha cazip hale getirerek ormanlık alanlar ile ağaçlandırma sahalarını hayvan baskısından uzak tutmak amaçlanmaktadır. Kars Orman İşletme Müdürlüğünce mera ıslah çalışmaları son sürat sürdürülmekte olup 6 bin hektar alanda çalışmalar en kısa sürede tamamlanacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA