Hatay'da Eğitim Yatırımları

Hatay Valisi Ata: '20152016 yatırım yılı programında toplam bin 212 derslikten 484'ü tamamlanarak öğrencilerimizin daha iyi fiziki şartlarda eğitim görmeleri sağlanmıştır'.

Hatay Valisi Erdal Ata, 2015-2016 yatırım yılı programında, planlanan bin 212 derslikten 484'ünün tamamlandığını ve öğrencilerin daha iyi fiziki şartlarda eğitim görmelerinin sağlandığını belirtti.

Vali Ata, Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek kent genelinde devam eden eğitim yatırımları ve yürütülen faaliyetler hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’dan brifing aldı.

İl genelindeki tüm okullarda eğitim kalitesinin artırılması için bütün eğitim paydaşlarının koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini ifade eden Ata, şöyle devam etti:

'2015-2016 yatırım yılı programında toplam bin 212 derslikten 484'ü tamamlanarak öğrencilerimizin daha iyi fiziki şartlarda eğitim görmeleri sağlanmıştır. Diğer dersliklerin yapımı hala devam etmektedir. Ülkemizin, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alması, sağlam bir toplum yapısına sahip olması çocuklarımıza ve gençlerimize vereceğimiz eğitimle mümkün olacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için Hatay Valiliği olarak bütün imkanları seferber etmekteyiz. 2017 yılında derslik sayılarını daha da arttırabilmek için çalışmalarımızı daha çok yoğunlaştıracağız.'

Toplantıda, eğitim yatırımlarının yanı sıra ikili eğitim yapılan okullar, personel dağılımı, il geneli okul, öğrenci ve öğretmen, derslik sayıları, okullaşma oranlarıyla 2017 projeleri ve Suriyeli öğrencilerin durumu masaya yatırıldı.

Kaynak: AA