Hakim Ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)'Eğer Türkiye, 15 Temmuz gecesinin ardından bir kaos yaşamamışsa bunu, 1725 Aralık darbe girişiminin önüne de geçilmesine borçluyuz. Şayet 1725 Aralık girişiminin ardından yargıda ve emniyet teşkilatında gerekli operasyonları yapmamış, gerekli tedbirleri almamış olsaydık, 15 Temmuz'un rengi çok daha farklı olabilirdi. Milletimiz elbette bu ihanet çetesine teslim olmazdı ama darbenin bastırılması da bu kadar hızlı ve etkili gerçekleşmeyebilirdi' 'Rabbimin yardımı, milletimizin cesareti ve dirayeti sayesinde Türkiye, ikinci bir Kurtuluş Savaşı olarak gördüğümüz bu mücadeleden galip çıktı. 1725 Aralık'ta ihanetin kaynağı olan yargı ve emniyet, 15 Temmuz'da milletimizle birlikte darbenin önüne geçilmesinde en çok hizmeti geçen kurumlar oldular'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Eğer Türkiye, 15 Temmuz gecesinin ardından bir kaos yaşamamışsa bunu, 17-25 Aralık darbe girişiminin önüne de geçilmesine borçluyuz. Şayet 17-25 Aralık girişiminin ardından yargıda ve emniyet teşkilatında gerekli operasyonları yapmamış, gerekli tedbirleri almamış olsaydık, 15 Temmuz'un rengi çok daha farklı olabilirdi. Milletimiz elbette bu ihanet çetesine teslim olmazdı ama darbenin bastırılması da bu kadar hızlı ve etkili gerçekleşmeyebilirdi.' dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Törenindeki konuşmasına, mesleğe kabul edilen ve bugün görev yerleri belli olacak hakim ve savcılara çalışmalarında başarılar dileyerek başladı.

Hakim ve savcıları tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuraları çekilecek hakim ve savcıların Türkiye'nin tarihi günler yaşadığı bir dönemde hayati bir görev üstlendiklerini ifade etti.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) ilk darbe teşebbüsü olmadığını belirterek, 15 Temmuz'un, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri içinde gizlediği mensupları aracılığıyla başlattığı bir darbe teşebbüsü olduğunu dile getirdi.

- 'Yargı ayağını haysiyetli bir şekilde orada temsil ettiniz'

FETÖ'nün ilk hamlesini 17-25 Aralık'ta yargı ve emniyet teşkilatı içerisindeki elemanları aracılığıyla yaptığını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi 17-25 Aralık'ta da milletimizden aldığımız güçle, ülkemizin maruz kaldığı darbe girişimini başarısızlığa uğrattık. Üzgünüm, bu milletin vergileriyle, bu milletin alın teriyle, bu milletin gayretleriyle almış olduğu uçakları, helikopterleri, tankları, topları, silahlarıyla yine bu milletin evlatlarına, evet, bomba yağdırılması, kurşun sıkılmasıydı. Sevinçliyim, bu millet ne bu F-16'lara ne bu helikopterlere ne bu tanklara, toplara, silahlara hiçbir şeye, daha önce apoletler görüldüğü zaman selam duranlar gibi durmadı, bütün yargı mensupları, bütün bu camia o akşam hepsi mesajlarını yayınlamak suretiyle, 'Yaptığınız bu eylem hukuka aykırıdır, anayasaya aykırıdır, yargıya aykırıdır' demek suretiyle anında tutuklama operasyonlarını kolluk kuvvetleriyle başlattı. İşte mesele budur, milli iradenin tecellisi budur, işte bu tecellinin ayakları olarak yasama, yürütme, yargı o gece hepsi birleşti, kenetlendi, çünkü yasama organı da bombalar yağdırılırken neredeydi? Onlar da hemen parlamentoda yerlerini aldılar ve oradan haykırmaya başladılar. İşte demokrasi budur, işte onurlu mücadele budur, işte ikinci kurtuluş mücadelesi budur, siz bu mücadelenin yargı ayağını haysiyetli bir şekilde orada temsil ettiniz. Onun için sizleri tebrik ediyorum, onun için sizleri ayrıca kutluyorum.'

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesinin ardından bir kaos yaşamamışsa bunu, 17-25 Aralık darbe girişiminin önüne de geçilmesine borçlu olunduğunun altını çizen Erdoğan, 'Şayet 17-25 Aralık girişiminin ardından yargıda ve emniyet teşkilatında gerekli operasyonları yapmamış, gerekli tedbirleri almamış olsaydık, 15 Temmuz'un rengi çok daha farklı olabilirdi. Milletimiz elbette bu ihanet çetesine teslim olmazdı ama darbenin bastırılması da bu kadar hızlı ve etkili gerçekleşmeyebilirdi. Hamdolsun, Rabbimin yardımı, milletimizin cesareti ve dirayeti sayesinde Türkiye ikinci bir Kurtuluş Savaşı olarak gördüğümüz bu mücadeleden galip çıktı. 17-25 Aralık'ta ihanetin kaynağı olan yargı ve emniyet, 15 Temmuz'da milletimizle birlikte darbenin önüne geçilmesinde en çok hizmeti geçen kurumlar oldular.' değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA