Gömeç Protokolü Aşure Dağıttı

Muharrem Ayı nedeniyle, Gömeç Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen aşure hayrı etkinliğinde, protokol mensupları, vatandaşlara aşure ikram etti.

Gömeç Protokolü Aşure Dağıttı
İçinde bulunduğumuz Muarrem ayı nedeniyle, her yıl geleneksel hale getirilen Gömeç Belediyesi’nin ‘Aşure Hayrı’ etkinliği, bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Aşure hayrına; Kaymakam Cumhur Duran, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erol Büyüktopçu, Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz, İlçe Spor Müdürü Ahmet Suakar, bazı siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Aşure kazanlarının başına geçen Belediye Başkanı Arslan ve beraberindeki protokol mensupları, vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Protokol mensuplarının elinden aşure alan ilçe sakinleri hayır duaları etti.

İlçe sakinleri, Gömeç Belediyesi’ne teşekkür ederken, Belediye Başkanı Kazım Arslan ise, yaptığı konuşmada, “Muharrem Ayı’nda birçok olay gerçekleşmiştir. Bunların en önemlisi Peygamber Efendimiz (S.A.V.) sünneti olan aşuredir. Ayrıca yine bu ayda Peygamber efendimizin (S.A.V.) torunlarından Hz. Hüseyin’in (A.S.) Kerbele’da şehit edilmesidir. Bunun gibi bir çok olayda bu ayda vuku bulmuştur. Bu vesileyle bizde belediye olarak her sene şehitlerimiz için mevlit okutup, vatandaşlarımıza sünneti seniye olan aşure ikramı yapıyoruz. Tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor ve yapılan tüm hayırlarımızı kabul eylesin” diye konuştu.

Kaymakam Cumhur Duran ise, Aşure Ayı ile ilgili bilgiler vererek, Gömeç Belediyesi’ne teşekkür etti. Başkan Kazım Arslan, 2 bin kişinin katıldığı aşure hayrının ardından esnafları ziyaret ederek sohbet etti ve sorunlarını dinledi.
Kaynak: İHA