Engelliler De 15 Temmuz'da Milli İrade İçin Sokaktaydı

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva: 'O gece ilk etapta jandarma devreye girip köprüyü tıkayınca, hadiseyi bir terör saldırısı olarak nitelendirmiştim. Sonra Twitter'dan jetlerin alçaktan uçtuğu bilgisini aldık, akabinde Başbakanımız haberlerde 'Bir kalkışma görünüyor' dedi. Eşime, 'Hadi kalk gidiyoruz, partimizin il başkanlığına gidelim, Menderes'e yaptıkları gibi sigara izmaritleri bastırtmayalım üzerimize, öleceksek adam gibi ölelim' dedim' 'Bariyerlerden atlarken gittikçe kalabalıklaşan bir ortamda bana, 'Sen evinde otursaydın, biz çıkardık senin yerine' dediler. Beni tanımayan başka birisi omzuma vurarak, 'Helal olsun sana' dedi'

KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, hain darbe girişimine ilişkin, 'O gece ilk etapta jandarma devreye girip köprüyü tıkayınca, hadiseyi bir terör saldırısı olarak nitelendirmiştim. Sonra Twitter'dan jetlerin alçaktan uçtuğu bilgisini aldık, akabinde Başbakanımız haberlerde 'Bir kalkışma görünüyor' dedi. Eşime, 'Hadi kalk gidiyoruz, partimizin il başkanlığına gidelim, Menderes'e yaptıkları gibi sigara izmaritleri bastırtmayalım üzerimize, öleceksek adam gibi ölelim' dedim.' ifadelerini kullandı.

Ayva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesindeki hain darbe girişimi sırasında engellilerin de katıldığı milli irade mücadelesini anlattı.

Lokman Ayva, bütün darbelerde engellilerin 'en büyük mağduriyeti yaşamış kitle' olduğunu, dernek olarak o gece bütün engellileri sokağa çıkmaları için örgütlediklerini belirtti.

'Çünkü engellilerin bütün hakları darbe dönemlerinde mahvoldu.' diyen Ayva, 'Benim milletvekilliği seçimim demokrasi döneminde oldu, askeri dönemlerde atanmadım ki. O yüzden bu ülkede demokrasi olması lazım.' şeklinde konuştu.

Lokman Ayva, Türkiye'de yaşanılan her darbenin ülkeyi en az 10 yıl geriye götürdüğünü dile getirerek, bundan sonraki süreçte, ülkenin demokratik ve ekonomik kalkınmasına hiç bir gücün engel olamayacağına vurgu yaptı.

- 'Darbenin başarısızlıkla sonuçlanması mucize'

15 Temmuz gecesi darbe girişimi olduğunun anlaşılmasından hemen sonra harekete geçtiklerini belirten Ayva, Türkiye Beyazay Derneği olarak darbe girişimine karşı dik durduklarının altını çizdi ve o gece yaşadıklarını şöyle anlattı:

'İlk etapta jandarma devreye girip köprüyü tıkayınca, hadiseyi bir terör saldırısı olarak nitelendirmiştim. Sonra Twitter'dan jetlerin alçaktan uçtuğu bilgisini aldık, akabinde Başbakanımız haberlerde 'Bir kalkışma görünüyor' dedi. Eşime, 'Hadi kalk gidiyoruz, partimizin il başkanlığına gidelim, Menderes'e yaptıkları gibi sigara izmaritleri bastırtmayalım üzerimize, öleceksek adam gibi ölelim' dedim. Bariyerlerden atlarken gittikçe kalabalıklaşan bir ortamda bana, 'Sen evinde otursaydın, biz çıkardık senin yerine' dediler. Beni tanımayan başka birisi omzuma vurarak, 'Helal olsun sana' ifadelerini kullandı.'

Trafiğin tıkanması nedeniyle araçtan inip yürüyerek ve bariyerler üzerinden atlayarak havaalanına gittiklerini kaydeden Lokman Ayva, sabaha karşı Cumhurbaşkanı'nın Ankara'ya gelmesiyle birlikte evlerine döndüklerini aktardı.

Darbenin başarısız olarak sonuçlanmasının 'büyük bir mucize' olduğunu aktaran Ayva, FETÖ mensuplarının, vatandaşların genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle darbe girişimine karşı sokağa dökülmesini beklemediğini belirtti.

Lokman Ayva, 'AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanımızı seviyoruz. Haklarımız, hukuklarımız AK Parti döneminde verildi. O gece sadece ben değil, bütün engelliler sokağa çıktılar. İtiraf etmem gerekir ki ben darbeyi ilk etapta küçük bir şey zannettim, 200-300 askerin gerçekleştirdiği 'Talat Aydemir vakası' gibi bir şey zannettim. Onlar da Cumhurbaşkanı'nın bir telefonuyla milyonların sokağa döküleceğini beklemiyorlardı.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Şehit olmamak büyük kayıp'

Ayva, o gece sokağa çıktıktan sonra şehit olmamanın büyük bir kayıp olduğunu dile getirerek, 'Vatan elden giderken, hakların devamına ve iradene sahip çıkıyorsun. Bunun yolunda ölmek müthiş memnuniyet verici bir şey. Beni en çok heyecanlandıran şeylerden birisi, okunan selalardır. O uçan jetlerden hiç korkmadılar insanlar, sanki doğal bir olay gibi karşıladılar.' dedi.

15 Temmuz'da şehit ve gazi olanlar arasında engelli arkadaşları olduğuna da dikkati çeken Lokman Ayva, bundan sonra gelebilecek her türlü tehlikeye karşı tedbirli olduklarının altını çizdi.
Kaynak: AA