Büyükşehir'den Çocuklara Anlamlı Etkinlik

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan sevgisini aşılamak ve duyarlılığı arttırmak için düzenlediği pikniğe katılan minikler hem aileleri ile piknik yaptı hem de sevimli dostlarıyla unutulmaz bir gün geçirdi.

Büyükşehir'den Çocuklara Anlamlı Etkinlik
Antalya Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’nde okul öncesi eğitim alan 3-6 yaş gurubu çocuklara hayvan sevgisi kazandırılması amacıyla Kepez kent Ormanı’nda piknik düzenlendi.

Yaklaşık 16 çocuğun ve annelerinin katılımıyla gerçekleşen piknikte minikler küçük elleriyle taşıdıkları pankartlarla anlamlı mesajlar verdi. ‘Hayvanlara bir kap su ve mama’, ‘Onlarında yaşamaya hakkı var’ yazılı mesajlarla farkındalık oluşturmayı amaçlayan minikler büyüklerine örnek olacak bir davranış sergiledi. Piknikte eğlenceli vakit geçiren minikler, alanda bulunan sevimli dostları ile de unutulmaz bir gün geçirdi.

Öğretmen Özlem Ökten, çocukların hayvanları korumaları, beslemeleri ve yaşamalarına saygı göstermelerini öğretmeyi amaçladıklarını belirterek “ Onlarla beraber birlikte kedi evleri yaptık. Ailelerle birlikte hazırladığımız hayvanları koruma sloganlı pankartlarla çevreye mesaj vermeyi ve farkındalık yaratmayı istedik. Bu tür etkinliklerle çocukların çevrelerine karşı bilincine ve duyarlılığına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA