Botoks İle Yaşlanmayı Durdurun

Botoks FDA tarafından onaylanmış 15 yıldır kullanılan bir ilaç olduğunu belirten Dr. Levent Acar, kırışıklıkları aradan kaldırmak için her yıl milyonlarca insan tarafından tercih edilen kolay ve hızlı bir yöntem olduğunu söyledi.

Botoks İle Yaşlanmayı Durdurun
Dr. Levent Acar, “Yüzdeki mimikleri (yüz ifadeleri) sağlayan kaslar ve yüzümüzün hareketi deriye bağlıdırlar. Kulanım sonucu olan yaşlanma ile bu kaslar deride gözle görülür kırışıklık ve çizgiler oluşturmaktadır. Botoks mevcut kırışıklıklar ortadan kalkması ile birlikte, daha fazla kırışıklık meydana gelmesini önler ve kasları yumuşatır” dedi.

Dr. Levent Acar, botoksun belirli yerlerde kullanılabildiğini belirterek bu yerleri şöyle sıraladı:

“Alında yatay çizgilerin yumuşatmak ve azaltılmasında, Kaslar arasındaki çizgileri düzeltilmesinde, Kaş kaldırma (ameliyat olmadan kaş kaldırma), Göz (kaz ayağı) çevresi üzerinde kırışıklıklar, Boyunda kırışıklıkların tedavisinde, Çene görünümünün yumuşatmasında, Burun ucu kaldırmasında, Koltuk altı ve avuç içinde aşırı terleme tedavisinde. Terleme çevre ve sosyal çalışma hayatında büyük sorunlara neden olabilir”

Botoks nedir?

Acar, “Botoks yılan zehri değildir. Tıpta yıllardan beri kullanılan ve bakteriden ( Clostridium Botulinum) elde edilen bir ilaçtır. Bakterilerin toksini işlenerek ilaç haline dönüştürülmüş ve sadece estetik ( plastik) uygulamalarda değil aynı zamandan bir çok tıbbi alanda kullanılmaktadır. Botoks ürünü yalnızca Amerikan Allergan firması tarafından üretilmektedir” ifadelerini kullandı.

Botoks yaptırmadan önce 10 gün önce aspirin ve aspirin içeren ilaçların kullanımı bırakılmak gerektiğini kaydeden Acar, “Bu ilaçlar kanama ve / veya hafif morarma olasılığını artırabilir. Kullanımdan bir hafta önce alkol tüketimini bırakın. Çok ince uçluklu mikro enjektörle uygulanır. Bu yöntem gözün dış çevresine ( kaz ayağı alanı) iki kaş, alın ve alt göz kapağı arasına kırışıklıkları tedavi etmek için çok düşük birimlerde uygulanır. Uygulama kas içine yapılır. Uygulama yapılacak alan kareler şeklinde bölünerek işaretlenir. Botoks her bir kare için geçerli birimlerde tatbik edilir” diye konuştu.

Uygulamadan sonra nelere dikkat etmek gerekiyor?

Tedaviden sonra 1-2 saat dik pozisyonda olmak gerektiğini belirten Acar, “6 - 8 saatten sonra duş ala bilirsiniz. Uygulamadan sonra dilediğinizi yiye ve içe bilirsiniz, kesin bir diyet programı yoktur. Botoksdan iki yada üç ay sonra solarium, sauna, deri cilt temizliyi ve peeling gibi uygulamalara gitmeniz tavsiye olunur. Hasta uygulamadan hemen sonra normal sosyal yaşamına geri döne bilir. Etkisi 24 - 72 saat sonra ortaya çıkar. 6-8 ay sürer. Etkileme dönemi kişinin metobolizma hızına bağlı olarak değişebilir. Uygulama 8 - 10 ayda bir tekrarlana bilir. Botoks tedavisine başladıktan sonra devam etmek zorunda değilsiniz. Hatta tedavinin etkisi geçtikten sonra kırışlar eskisi gibi derin olmayacaktır. Uygulamadan önce uygulama yapılacak bölge güçlü lokal anastezik kremlerle anestezi edildiği için Botoks ağrılı bir işlem değil. Uygun dozdan uygun alana kullanıldığı zaman Botoksun sonuçları çok iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA