Birecik'te Sağlıksız Gıdaya Geçit Yok

Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediyesi, düzenli olarak gerçekleştirilen denetimlerle insan sağlığını tehdit eden gıda maddelerinin üretimine ve satışına müsaade etmiyor.

Birecik'te Sağlıksız Gıdaya Geçit Yok
Birecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent halkının taze ve güvenli ürünler tüketmesini sağlamak için Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın talimatı ile denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda ilçe genelinde bulunan fırın, pastane, kasap, manav, bakkal ve market gibi gıda ürünü satışı ve imalatı yapılan iş yerlerini denetleyen ekipler, son kullanma tarihi geçmiş bazı ürünlere tutanakla el koydu. Bu iş yerlerine cezai işlem uygulanırken, tarihi geçmiş gıda maddeleri ise imha edildi. Zabıta ekipleri, denetimler sırasında, her türlü kurala riayet ederek sağlıklı koşullarda üretim ve satış yapan esnafa ise Başkan Pınarbaşı adına teşekkür etti.

Birecik Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, halkın sağlığını her şeyin üzerinde tuttuklarını ifade ederek, bu konuda asla taviz vermediklerini belirtti.

Pınarbaşı, “Gıda imalatı ve satışı yapılan yerler temiz olmalı, halka satılan ürünler sağlıklı ve son kullanım tarihi geçmemiş olmalı. Zabıta ekiplerimiz sık sık tekrarladıkları denetimlerle bunları kontrol ediyorlar. Bu çerçevede tespit edilen sağlıksız ürünler varsa bunlara tutanak karşılığı el konuluyor ve yine belediyemiz ekiplerince imhası gerçekleştiriliyor. Bu konuda kesinlikle müsamaha gösterilmiyor” diye konuştu.

“Kurallara uyan esnaf başımızın tacı” diyen Pınarbaşı, zabıta denetimlerinin bundan sonra da aralıksız devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: İHA