BESYO'dan Toplumsal Hizmet Dersi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırladıkları projeleri hayata geçirmeye başladılar. Hazırladıkları ilk projeleri ise “Kampus alanını temizleme” etkinliği oldu.

BESYO'dan Toplumsal Hizmet Dersi
BESYO öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Talha Murathan, Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin öğretmen adaylarına toplumsal duyarlılık, farkındalık, sorumluluk bilinci, işbirliği, evrensel toplum değerleriyle buluşturmak, sosyal dayanışmayı desteklemek, yüksek değerlere sahip dünya insanı olabilme özelliklerini geliştirmelerine destek olmak olduğunu ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Murathan, ayrıca öğrencilerin bireysel ve ekip halinde çalışmayı öğrenmek, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek, girişimci yanlarını ön plana çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

Yrd. Doç.Dr. Talha Murathan, “Öğrencilerin verimli olacakları proje konularını belirledik. Ders kapsamında kampüs alanını temizleme, etkinliği ile başladı.

Dönem sonuna kadar bardakta çorba günü, ihtiyaç sahiplerine kıyafet ve eşya yardımı, şehit ailelerini ziyaret, kardeş okul kampanyası ile kırtasiye ve kitap yardımı, çocuk ve kadınlara şiddeti anlatan tiyatro etkinlikleri yapmayı planladık” dedi.

Kaynak: İHA