Bartın'da Kapalı Rahim Ameliyatı

Bartın Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum biriminde, kapalı yöntemle rahim ameliyatlarının yapıldığı belirtildi.

Bartın Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, hastanın karnına kesi yapmadan 'laparoskop' adı verilen cihaz yardımıyla ameliyatların gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ameliyatların, hastanın göbek deliği içine yapılan küçük bir kesi yardımıyla bir kamerayla girilerek gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bilindiği gibi histerektomi, rahmin ameliyatla çıkarılması işlemidir ve kadın hastalıkları ve doğum grubunun en sık yapılan ameliyatlarındandır. Özellikle bu ameliyatın kapalı olarak yapılması dokulara ve organlara çok az hasar verir. Karın açılmadığı için iltihaplanma riski ve ameliyat sonu yapışıklık ihtimali daha azdır ve ameliyat izi kalmaz, karın fıtıkları olmaz. Açık ameliyatta karın kesildiği için daha fazla ağrı hissedilir, hastanede kalma süresi daha uzundur ve karın için geç komplikasyonlara daha sık rastlanır.'

Açıklamada, laparoskopideyse hastaların, daha ağrısız, çoğu zaman sadece 1 gece kalarak taburcu olduğu, kısa sürede normal yaşamına döndüğü belirtilerek, 'Laparoskopik ameliyatlar artık dünyada daha çok tercih edilmekte ve uygulamadaki başarısı her geçen gün daha da çok artmaktadır. Hastanemizde bu ameliyatların yapılıyor olması, aynı zamanda teknolojik cihaz ve donanımların yenilenmesiyle kurumlarımız daha yüksek kalitede ve doğru hizmet veren sağlık kurumları haline gelmiş olup, hastalarımızın ameliyat sonrası daha konforlu bir dönem geçirmesi sağlanmaktadır.' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA