Avusturya'daki Göçmen Faciası Soruşturması

Macar polisi, geçen yıl bir kamyonette 71 sığınmacının hayatını kaybettiği olayda 8 kişi hakkında iddianame hazırlanmasını isteyecek.

Avusturya'nın Slovakya ve Macaristan sınırına yakın Burgerland eyaletinde, bir kamyonette 71 sığınmacının hayatını kaybettiği olayla ilgili 8 şüpheli hakkında iddianame hazırlanacağı açıklandı.

Macaristan Emniyet Müdürlüğü Ulusal Soruşturma Ofisi Yasa Dış Göçle Mücadele Birimi Müdürü Zoltan Baross, düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl bir kamyonetin içinde 71 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olayla ilgili 3 Bulgar şoförün arandığını belirterek, ''Suç örgütü liderinin vicdansızlığı ve açgözlülüğü trajediye neden oldu.'' dedi.

Polisin, 1'i Afgan 7'si Bulgar 8 kişinin olayla ilgisinin bulunduğunu düşündüğünü belirten Baross, dört kişi hakkında suç örgütü mensubu olarak cinayet işlemek, diğer şüpheliler hakkında ise suç örgütü üyeliği ve insan kaçakçılığı suçlarından iddianame hazırlanması talebinde bulunacaklarını söyledi.

Suç örgütünün Macaristan'da mülteci statüsüne sahip bir Afganistan vatandaşı tarafından yönetildiğini kaydeden Baross, şüphelilerin, Macaristan-Avusturya sınırını geçtiklerinde kamyonetteki sığınmacıların hayatını kaybettiklerini bildiklerini söyledi.

27 Ağustos 2015'te, Avusturya'nın Slovakya ve Macaristan sınırına yakın Burgerland eyaletinde otobanda terk edilmiş kamyonetin içinde 71 sığınmacı cesedi bulunmuştu. Avusturya'da başlayan incelemeler sonrası Avusturyalı yetkililer olayı Macar yetkililere devretmişti.
Kaynak: AA