Amasra'ya Kurulması Planlanan Termik Santral

Hattat Enerji ve Maden AŞ: 'Şirketimiz, taşkömürü üretimi, enerji santrali, liman ve diğer entegre tesisleri ile 3,1 milyar avroluk yatırım bedeliyle Bartın'a Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatırımını kazandırmış olacak'.

Hattat Enerji ve Maden AŞ'den, Amasra'ya kurulacak termik santrale ilişkin, 'Şirketimiz, taşkömürü üretimi, enerji santrali, liman ve diğer entegre tesisleri ile 3,1 milyar avroluk yatırım bedeliyle Bartın'a Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatırımını kazandırmış olacak.' denildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Bartın'ın 2023 yılında ekonomi ve istihdam alanlarında ilerleme kazanacağı belirtildi.

Türkiye'nin gelecek nesillerine aydınlık yarınlar bırakmayı hedefledikleri projelerle bölgede 11 bin kişiye istihdam sağlamayı amaçladıkları kaydedilen açıklamada, 'Bartın, 2023 yılında ülkemizin ekonomi ve istihdam alanlarında da yıldızı parlayan bir il statüsüne kavuşurken, Türkiye'nin 3'üncü enerji üssü olacak.' ifadesi kullanıldı.

Bir milyar ton rezerve sahip taşkömürünün ülke ve bölge ekonomisine enerji olarak kazandırılacağı aktarılan açıklamada, şirketin taşkömürü üretimi, enerji santrali, liman ve diğer entegre tesisleri ile 3,1 milyar avroluk yatırım bedeliyle Bartın'a Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatırımını kazandıracağı bildirildi.

İnşa edilmesi planlanan termik santralin, modern teknolojilerin kullanıldığı ve enerji üretiminin çevreye olan etkisinin en az seviyeye indirildiği bir santral olma özelliğini taşıyacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Yüksek kaloriye sahip taşkömürümüz ile çalışacak enerji santralimiz yüksek standartlara sahip sistemleriyle iş güvenliği uygulamalarıyla dünyanın en çevreci santrali unvanını alacaktır. Gerek mevzuatta belirtilen sınır değerleri gerekse uluslararası kabul görmüş emisyon değerlerinin altında yer alan emisyon değerleriyle eski bir elektrik santralinden çok öte, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali olarak inşa edilecektir. Bölgemizde halen devam eden çok önemli sosyal sorumluluk ve sosyal kalkınma projelerimizin yanı sıra sağlanan ve sağlanacak projelerimiz artarak devam edecektir. Projenin İnşaat aşamasında ve sonrasında çalışanlarımızın güvenliği öncelik olarak alınacak, İş sağlığı ve güvenliği uygulamaları maden işletmelerimizde olduğu gibi enerji santrallerimiz ile diğer tüm projelerimizde uluslararası standartlarda uygun olacaktır.'

Kaynak: AA