Yrd. Doç. Dr. Coşkun Yılmaz, 15 Temmuz Ve Darbeleri Anlattı

Küçükçekmece Belediyesi okul söyleşilerinde bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Coşkun Yılmaz, ‘’Hangi mesleği yaparsanız yapın tarih bilmeniz gerekiyor’’ dedi.

Yrd. Doç. Dr. Coşkun Yılmaz, 15 Temmuz Ve Darbeleri Anlattı
TOKİ Halkalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle buluşan Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Coşkun Yılmaz, hayatı boyunca birçok darbe gördüğünü söyledi.

Yılmaz öğrencilere darbeleri anlayabilmeleri için tarihi iyi öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

“Bu zamanda bu coğrafyada tarih ihtiyaçtır”

Darbe psikolojisini anlatmanın zor olduğuna değinen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz hiç darbe yaşamadınız ancak 15 Temmuz’da bir girişim gördünüz. Allah bir daha yaşatmasın. Bizim tarihimizdeki darbelerin bir kısmının arkasında yabancılar vardır. Bunu görebilmeniz lazım. Bunun için de hangi mesleği yaparsanız yapın, tarih bilmeniz gerekiyor. Tarih bu coğrafyada, böyle bir zaman diliminde ihtiyaçtır. Okumazsanız eğer ne bugünü ne yarını anlayabilirsiniz. Boş zamanlarınızda mesela tarihi kitaplar okuyun.”

“40 yıldır Haşhaşiler gibi gizlendiler”

Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu kaydeden Yılmaz, “Siz çok önemlisiniz. Siz varsanız, biz varız. Siz var olduğunuz sürece bu vatan var. Unutmayın, sizi hep farklı ve güçlü kılacak şey bilgidir. Ancak ahlakı olmayan bilgi son derece zararlıdır. Sizler bilgiye nasıl ulaşacağınızı öğrenmelisiniz. Bu ülkede, dünyada neler olduğunu bilmelisiniz. 15 Temmuz Türk tarihinde emsali görülmemiş bir hadisedir. Haşhaşiler gibi 40 yıldır gizlenip bizim inançlarımızı, duygularımızı, paramızı kullanarak yetiştiler. 15 Temmuz sadece yönetimi değiştirme gecesi değil; dış güçlerin bu ülkeyi parçalama hatta iç savaşa sürükleme gecesidir” diye konuştu.

Program sonunda Yılmaz öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA