Vali Yavuz Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Muş Valisi Seddar Yavuz, İbni Sina Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Vali Yavuz, yaptığı konuşmada, insanın hayatının belli dönemlirini çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Yavuz, 'İşte sizler de tam da öyle bir dönemdesiniz. Bu yaşlar iyi şekilde değerlendirildiğinde bütün hayatınızın, sosyal statünüzün değişeceği ve yeni ufukların sizlere açılacağını göreveksiniz.' dedi.

İlde eğitim yatırımlarında her geçen gün iyi bir noktaya gelindiğini, fiziki mekan sorununu çözdüklerini belirten Yavuz, şöyle konuştu:

'Sınıf mevcutlarımız 26'ya düştü. Bu elbette ki akademik başarıyı da beraberinde getirecektir. Devletimiz tüm imkanlarıyla gençlerimizin, çocuklarımızın yanındadır. Muş’ta 15 bin çocuğumuz yatılı olarak okutuluyor ve bir o kadarı da taşımalı eğitim sisteminden faydalanıyor. Devletimiz, ülkemizde yaşayan 79 milyon vatan evladını aynı gözle görüyor ve aynı şefkatle kucaklıyor. Bu kucaklaşmamız bizim kutlu yürüyüşümüze güç katacaktır. Her zaman söylediğim gibi kendinizi ırkçılık virüsüne teslim etmeyin. Ben devletin valisi olarak söylüyorum. Ben Kürt kadar Kürt'üm, Arap kadar Arap, Boşnak kadar Boşnak'ım ve Türk kadar Türk'üm. Kendinizi iyi yetiştirin ve rakiplerinize karşı daha donanımlı olun. Kendinize ve topluma faydalı bir birey olacak şekilde kendinizi geliştirin ve bol bol kitap okuyun. Bu yıllar en güzel yıllarınız. Bunu iyi değerlendirin.'

Okul idareci ve öğretmenleriyle de bir araya gelen Yavuz, daha sonra 32 derslikli ek hizmet binasında çalışmaları inceledi.

Kaynak: AA