Vakıf Katılım'ın Gaziantep Şubesi Hizmete Açıldı

Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım, Gaziantep Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Değirmiçem Mahallesi'ndeki şube açılışında, katılım bankacılığının Türkiye'de kamu yatırımlarıyla yeni bir vizyon kazandığını belirtti.

Sektörün en genç oyuncuları olduklarını anımsatan Göktaş, 'Yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucusu Vakıflar Genel Müdürlüğünün geçmiş bankacılık/katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda hızlı büyüme sürecini geçireceğimizi öngörüyoruz. Yeni bir katılım bankası olarak ilk etapta hızlı şubeleşmek ve olabildiğince çok müşteriye temas etmek istiyoruz.' dedi.

Göktaş, Gaziantep'in katılım bankacılığı açısından çok değer verdiği illerden birisi olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

'Şu anda Türkiye genelinde 24 şube sayısına ulaştık. Gaziantep'in potansiyeline inancımız var. Katılım bankacılığı olarak Türkiye'deki pazar payımız yüzde 5'lerde. 2023 hedeflerimizde pazar hedefimiz yüzde 15'lere çıkarmak. Bu hedefe giderken de bu yıl içerisinde şube sayımızı 30-35'lere çıkaracağız. 203'te hedefimiz ise sektör lideri olmak. Vakıf katılım olarak vizyonumuzu katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirledik. Bu vizyon kapsamında öncelikli amacımız hem yurt içinde hemde yurtdışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak. Gaziantep tarım, ticaret ve sanayi alanında Türkiye'de katma değer üreten önemli şehirler arasında yer alıyor. Vakıf katılım olarak çıktığımız bu yolda ülkemize ekonomik olarak büyük katkılar yapan Gaziantep'in yanında olacak ve bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunan projelerle destek vereceğiz.'

Açılışa, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun ile beraberindeki şube çalışanları katıldı.

Kaynak: AA