Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Batman Valisi Deniz, Suriyeli sığınmacıların çocuklarının eğitim gördüğü merkezde incelemede bulundu ValiDeniz: 'Her çocuğumuz okula gitsin istiyoruz. Devlet olarak zulümden kaçan herkese kucak açtık, açmaya devam edeceğiz'

Batman Valisi Ahmet Deniz, Suriyeli sığınmacıların çocuklarına ilişkin, 'Her çocuğumuz okula gitsin istiyoruz. Devlet olarak zulümden kaçan herkese kucak açtık, açmaya devam edeceğiz.' dedi.

Vali Deniz beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Asma ve AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır ile merkeze bağlı Aydınkonak köyünde Suriyeli ailelerin çocukları için UNİCEF ve AFAD iş birliğiyle yaptırılan 12 derslikli eğitim merkezinde incelemede bulundu.

Öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtan Deniz, Batman'da Suriyeli yaklaşık bin 900 öğrencinin olduğunu söyledi.

Merkezde Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim verildiğini işaret eden Deniz, şöyle konuştu:

'Devletimizin tüm imkanlarını kendi çocuklarımıza nasıl seferber ediyorsak, bu çocuklarımıza da seferber etmeye çalışıyoruz. Çünkü dünyanın geleceği bunlar. Bunlar sevgi ile huzur ortamında yetiştiği zaman hem ülkemize hem dünyaya hizmet edecekler. Her çocuğumuz okula gitsin istiyoruz. Devlet olarak zulümden kaçan herkese kucak açtık, açmaya devam edeceğiz.'

Eğitim Merkezi Koordinatörü Dr. Imad Ahmed ise Türkiye'de kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, 'Çocuklar ikinci memleketlerinde olduklarını hissediyorlar. Çünkü Suriye'de durumlar iyi değil. Suriye kötü süreçten geçiyor. Yardımda bulunan Türk devletine teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Öğrenci Nurşin Ömer de kırtasiye yardımında bulunan Vali Deniz'e teşekkür etti.
Kaynak: AA