'Toz, Toprak Ve Pislik İçinde Yaşamak Bu İnsanların Kaderi Değil'

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Ağrı'nın Diyadin Belediyesi'ne görevlendirilen Diyadin Kaymakamı Çeviren: 'Kayyum atanmasına yönelik de halkımızda ciddi anlamda bir umut ve hizmet beklentisi var. Toz, toprak ve pislik içinde yaşamak bu insanların kaderi değil' '(Belediyenin tabelasının yenilenmesi) Bizim Kürtlerin örfü, adeti, dili ve gelenekleri ile en ufak sorunumuz ve problemimiz yok. Orada bizim amacımız yeni bir levha takmaktı. Yeni levhamızı da yaptırdık. En güzel şekilde de taktık' Dokuztaş köyü muhtarı Kara: 'Devletimiz, hükümetimiz elbirliği ile güçlü şekilde hizmet ediyor. Hizmet anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum'

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ağrı'nın Diyadin Belediyesi'ne görevlendirilen Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren, 'Kayyum atanmasına yönelik de halkımızda ciddi anlamda bir umut ve hizmet beklentisi var. Toz, toprak ve pislik içinde yaşamak bu insanların kaderi değil.' dedi.

Diyadin Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Mekan Çeviren başkanlığında, ilçe genelinde başlatılan asfaltlama, kilitli parke taşı döşeme, kaldırım yenileme ve kaldırım boyama çalışmaları sürüyor.

Çeviren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra ilçede öncelikle asfatlandırma çalışmalarına yoğunlaştıklarını söyledi.

İlk etapta 2 kilometrelik mezarlık yolunu düzenlemeye başladıklarını anlatan Çeviren, 'Mezarlık yolu, okul yolu olarak da kullanılıyor. Hızlı şekilde orayı asfaltlandırıyoruz. Mahalle aralarına varana kadar kilitli parke çalışmalarımız var. Her noktayı kilitli parke taşı yapıyoruz. ' dedi.

Bölgede kışın sert geçtiğine işaret eden Çeviren, şöyle devam etti:

'Burada kış mevsimi uzun sürdüğü için duraklara ihtiyaç var. Siparişler verildi, belli noktalara duraklar koyacağız. Otogar ihtiyacımıza yönelik de ihale çalışmalarına başladık. Süratle halkımızın gönlüne hitap edecek çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Vatandaşlarımızdan şunu istiyorum, devletimize güvensinler ve inansınlar. Kayyum atanmasına yönelik de halkımızda ciddi anlamda bir umut ve hizmet beklentisi var. Toz, toprak ve pislik içinde yaşamak bu insanların kaderi değil. Bu noktada gerek vatandaşlarımız gerekse muhtarlarımız kayyuma destek vermekte. Kesinlikle Diyadin'i bir kent görünümüne kavuşturacağız. Belediye olarak sadece fiziki hizmetler değil bunun yanında sosyal hizmetlere de önem veriyoruz.'

- Diyadin Belediye tabelasının yenilenmesi

Çeviren, belediyenin Türkçe ve Kürtçe tabelasının yenilendiğine de değinerek, şunları aktardı:

'Terör örgütü ve terör örgütüne müzahir şahıslarca bu konu sosyal medya aracılığı ile ciddi şekilde algı konusu haline getirilerek bir nevi algı operasyonu yapılarak farklı konulara çekilmeye çalışıldı. Bizim Kürtlerin örfü, adeti, dili ve gelenekleri ile en ufak sorunumuz ve problemimiz yok. Orada bizim amacımız yeni bir levha takmaktı. Yeni levhamızı da yaptırdık. En güzel şekilde de taktık. Nitekim ben ramazan ayında 'Ramazan Piroz Be' yazılı Kürtçe afişler bastırmış kişiyim. Bunun bu şekilde algı operasyonu şeklinde kullanılmasına da asla müsaade etmeyeceğiz.' diye konuştu.

- 'Şimdiye kadar bırakın toz toprağı, çöpler bile toplanmıyordu'

Dokuztaş köyü muhtarı Mehmet Latif Kara da ilçeye yapılan çalışmalardan dolayı kaymakama teşekkür ettiğini belirterek, 'Şimdiye kadar bırakın toz toprağı, çöpler bile toplanmıyordu. Bu 15-20 gün süre zarfında kaymakamımızın titizlikle bu çöplerin toplanması, kilitli taşların yapılması ve asfaltlama çalışmalarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.' dedi.

Diyadin halkının Çeviren'e destek verdiğini vurgulayan Kara, şu ifadeleri kullandı:

'Halka, kayyum atanmasından dolayı yanlış bilgiler veriliyor. Bu doğru değildir. Devletimiz hükümetimiz elbirliği ile güçlü şekilde hizmet ediyor. Hizmet anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Tabii süre kısıtlı, kış mevsimi yaklaşıyor. 3-5 ay sonra daha iyi hizmetler yapılacağına inanıyorum. İlçem adına kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Çalışmalardan dolayı halkımızın yüzde 60'ı memnuniyetlerini dile getirmektedirler. Halk bir araya gelip kaymakam beyle görüşecek ve görüş ve teşekkürlerini dile getirecekler. İnşallah Diyadin hak ettiği yere varacaktır.'
Kaynak: AA