Suriye'deki İç Savaş

Muhalif birlikler Hama'nın kuzeyinde bir beldenin kontrolünü Esed güçlerinden alarak 15 rejim askerini etkisiz hale getirdi.

Suriye'deki muhalif birliklerin, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Hama'nın kuzeyinde bir beldenin kontrolünü sağlayarak, 15 rejim askerini etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Muhalif grupların saha komutanlarından Ebu Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı muhalif grupların Hama'nın kuzeyindeki Kavkab beldesinin kontrolünü rejim güçlerinden aldığını söyledi.

Kontrolünü sağladıkları belde çevresinde rejim güçleri ile muhalifler arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ifade eden Hasan,''Muhalif birlikler Kevkeb beldesi çevresinde Esed güçlerinin bulunduğu yerleri topçu ateşine tuttu. Topçu ateşi ve çatışmalarda 15 rejim askeri öldürüldü.'' dedi.

Hama kent merkezine girmeyi hedefleyen muhalifler, kuzeyde aldıkları bölgelerle merkezin 5 kilometre yakınına ulaştı.

Muhalif güçler, Halep merkezinde geçen temmuz ayında rejim tarafından kuşatılmaları üzerine, Esed güçlerinin baskısını hafifletmek için Hama'da saldırıya geçmişti. Hama'da son 2 ay içinde Suran, Kevkeb ve İskenderiye ilçeleri ile çevresini ele geçiren muhalifler, rejimin Halep’teki yığınağını azaltıp gücünü güneye kaydırmaya zorluyor. Muhalifler, böylelikle Esed rejiminin başkent Şam’dan ülkenin kuzeyine ulaştığı hatta da baskı uyguluyor.
Kaynak: AA