Pegasus CEO'su Nane, Türkiye'nin Demokrasiye Bağlılığını Anlattı

Pegasus CEO'su Mehmet Nane, Lizbon'da gerçekleştirilen Airbus Strateji ve Network Seminerinde FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini ve Türkiye'nin demokrasi için kararlı duruşunu değerlendirdi.

Pegasus Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Nane, Lizbon'da gerçekleştirilen Airbus Strateji ve Network Seminerinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini ve Türkiye'nin demokrasi için kararlı duruşunu anlattı.

Şirket açıklamasına göre, Airbus tarafından her yıl düzenlenen ve Airbus üst yönetiminin yanı sıra dünyanın önde gelen havayolu, finansal kiralama ve hizmet şirketlerinin en üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Airbus Strateji ve Newtwork semineri bu yıl Lizbon'da yapıldı. Toplantıya Türkiye'yi temsilen, sipariş verildiği 2012 yılı itibarıyla Türkiye'nin en büyük uçak siparişi olan 100 Airbus uçağı alımına imza atan Pegasus Hava Yolları'nın CEO'su Nane katıldı.

Seminerde Airbus yöneticileri dışında konuşma yapan tek kişi olan Nane, katılımcılara, Türk havacılığının 2003 yılından beri Türk hükümetinin desteğiyle hızlı bir şekilde geliştiğini ve modernleştiğini, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'de yaşanan terör olaylarını ve Türkiye'nin demokrasiye olan bağlılığını anlattı. Nane, şunları kaydetti:

'Pegasus Hava Yolları olarak ülkemizde 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini hiçbir koşul altında kabul edilemez bulduk ve tüm gücümüzle lanetledik. Ülkemizin yaşadığı bu olağanüstü durum sonrasında demokrasiye olan tam inancımızı ifade etmek için de 15 Temmuz'un hemen ardından 19 Temmuz tarihinde teslim aldığımız ilk Airbus A320NEO uçağımıza 'Demokrasi' adını verdik.'
Kaynak: AA