Pakistan Heyetinden TBMM'ye Ziyaret

Pakistan Başbakanı Şerif'in, Keşmir'deki sorunların dile getirilmesi amacıyla Türkiye'ye gönderdiği resmi heyet, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonunu ziyaret etti.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in, Keşmir'deki sorunları aktarması amacıyla Türkiye'ye gönderdiği resmi heyet, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu'nu ziyaret etti.

Yeneroğlu, ziyarette, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin her zaman iyi olduğunu, iki ülkenin birbirlerini her açıdan desteklediğini söyledi. 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde Türkiye'yi destekleyen ilk ülkelerden birisinin Pakistan olduğuna işaret eden Yeneroğlu, Türkiye'nin de Pakistan'da yaşanan gelişmelere seyirci kalmadığını belirtti.

Keşmir konusunun, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Parlamento Birliği toplantısında masaya yatırılacağını ifade eden Yeneroğlu, 'Türk siyaseti Keşmir sorununu uluslararası arenada devamlı gündeme getirmiştir, getirmeye de devam edecektir.' değerlendirmesinde bulundu.

Yeneroğlu, Keşmir'de yaşananlarla ilgili bir fotoğraf sergisi yapılabileceğini bildirdi.

- 'Keşmir'deki zulmün bitmesi için destek istiyoruz'

Pakistan Başbakanı Şerif'in Keşmir Özel Temsilcisi Milletvekili ve Pakistan Meclisi'ndeki Türkiye-Pakistan Dostluk Grubu Başkanı Pervez Malik de darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını sağlayan Türk milletini cesaretinden dolayı kutladıklarını söyledi.

Keşmir'de insan haklarının ihlal edildiğini, insanlara şiddet uygulandığını anlatan Malik, kadınların tecavüze maruz kaldıklarını, doktorlara ateş edildiğini aktardı. Malik, 'Hindistan'ın işgal altında bulundurduğu Keşmir'de insanlık suçu işleniyor. Hindistan yetkilileri yaşananların görülmemesi için bölgeyi kimsenin ziyaret etmesine izin vermiyor. Son zamanlarda şiddet daha da alevlendi, çok kötü bir duruma geldi. İki ülke de nükleer güce sahip, çok çirkin şeyler olabilir. Bu şiddet nedeniyle çok acil bir şekilde harekete geçilmesi gerekiyor. İnsan haklarının uygulanması için sizden sesimiz olmanızı istiyoruz.' diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'ı da ziyaret ettiklerini ve sorun ile çözümler hakkında bilgilendirdiklerini söyleyen Malik, Yıldırım'ın da sorunun üzerine gidecekleri konusunda güvence verdiğini belirtti.

Milletvekili ve Pakistan Enformasyon, Yayın ve Ulusal Mirastan Sorumlu Siyasi Müsteşarı Muhsin Şah Navaz Ranja da Keşmir'de yaşananlar hakkında rakamsal olarak bilgiler verdi. Yaşananlarla ilgili tüm belgelerin ellerinde olduğunu dile getiren Malik, 'Bu zulmün bitmesi için sizden destek istiyoruz.' ifadesini kullandı.

Heyette, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud da yer aldı.

Kaynak: AA