Muğla'da Beyin Ölümü Gerçekleşen Kadının Böbreğiyle Hayata Tutundu

Yaklaşık 10 yıldır böbrek nakli bekleyen Batmanlı Nurettin Aksaoy, Muğla’nın Fethiye ilçesinde trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Nuran Kaufman’dan alınan böbrekle hayata tutundu.

3 Ekim’de Ortaca-Dalyan karayolu üzerinde yolun karşı tarafına geçmeye çalışan Nuran Kaufman’a otomobil çarptı. Ağır yaralı olarak ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi’ne götürülen Kaufman, buradaki müdahalenin ardından hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle Fethiye’deki özel bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine bağlanan Kaufmann’ın beyin ölümü gerçekleşmesiyle Muğla Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Fethiye Devlet Hastanesi’ndeki organ bağış ekibi, ailesiyle görüşerek Kaufman’ın organlarının bağışlanması konusunda onay aldı.

Batman’ın Kozluk ilçesinde yaklaşık 10 yıldır böbrek nakli bekleyen Nurtekin Aksoy, Kaufman’ın böbreği ile hayatta kalacak. Organ nakli için ameliyat olan Aksoy, organ bağışında bulunan Kuafman’ın ailesine teşekkür ettiğini söyledi.

Uzun yıllar böbrek tedavisi gördüğünü belirten Aksoy, “Şükürler olsun ki beklediğimiz organa kavuştuk. Organ bağışında bulunan Kuafman ailesine minnettarım. Acıları büyük, kızlarını kaybettiler. Şimdi bu aile ile bir kan bağımız oldu. Bu iyiliklerini hiç bir zaman unutmayacağım. Allah hastalık ile mücadele veren tüm hastalara şifa versin" dedi.

Kaynak: İHA