'Milli Tarım' Projesine Aydın'dan Destek

Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bilgen: 'Yerli hayvancılığı desteklemeyi merkezine alan Milli Tarım projesi çok önemli. Unutmamak lazım, destek ne kadar çok artarsa üretim de o kadar artar'

Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Altan Bilgen, 'Yerli hayvancılığı desteklemeyi merkezine alan Milli Tarım projesi çok önemli. Unutmamak lazım, destek ne kadar çok artarsa üretim de o kadar artar' dedi.

Bilgen, yaptığı açıklamada, besi hayvancılığında Aydın'ın bir marka haline geldiğini, kırmızı et üretiminde Türkiye'de ilk 8 kenti arasında yer aldığını belirtti.

İstanbul'dan Konya'ya Türkiye'deki birçok ilin tezgahında artık Aydın'da üretilen etin satıldığını vurgulayan Bilgen, kaba yem maliyetlerinin diğer bölgelere göre daha uygun olmasının ilin avantajı olduğunu kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı 'Milli Tarım' projesini önemsedikleri aktaran Bilgen, şunları kaydetti:

'Yerli hayvancılığı desteklemeyi merkezine alan Milli Tarım projesi çok önemli. Unutmamak lazım, destek ne kadar çok artarsa üretim de o kadar artar. Bu bir kazan-kazan formülüdür. Yerli üretimin desteklenmesi aynı zamanda kayıt dışı ekonomiyi siler atar. Çünkü kayıt dışı kesim ortadan kalkar. Ancak burada yabancı menşeli hayvan yetiştiricilerinin unutulmaması gerekiyor. Onlar da çok ciddi bir yatırım yaptı. Geçiş sürecinde bu yatırımcılar da projeye dahil edilmeli. Özendiren teşvik eden sistemlerle onlar da desteklenmeli. Et sektörü ne üreticinin ne tüketicinin üzülmesini kaldıracak pozisyonda değil.'

Kuşadası ilçesinde 3-6 Kasım tarihlerinde Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı'nın düzenleneceğini de anımsatan Bilgen, fuarın yalnızca bölge ekonomisi için değil Türkiye için de büyük önem taşıdığını bildirdi.
Kaynak: AA