Milletvekili Serdar'dan Teröre Tepki

Terör örgütü PKK’nın AK Partilileri hedef alıp, bölgede siyasetini zayıflatarak gözdağı vermeye çalıştığını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Ömer Serdar, ülkenin PKK meselesinden kurtulacağını söyledi.

Milletvekili Serdar'dan Teröre Tepki
AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Ömer Serdar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütü PKK’nın AK Parti’yi hedef aldığını aktaran Serdar, "Terör örgütü bizim siyasi aktörlerimizi lokal olarak hedef alıp AK Parti siyasetini zayıflatmaya çalışıyor. Bunun dışında AK Parti’ye göz dağı vermeye çalışıyorlar. Aynı zamanda bölgede terörün arındırılmasıyla birlikte bizim yürüttüğümüz bir ekonomik program var. Başbakanımız Diyarbakır’da cazibe merkezleri programını açıkladı.

Bu sayede bölgede ekonomik istikrarın belirli bir seviyeye getirip, kalkınmışlığını temin anlamında hayata geçirilen ekonomik programı da zayıflatmaktır. Hiçbir zaman bu milletin değerleriyle bütünleşmiş AK Parti hükümeti bunlardan yılmayacak. Kesinlikle bunların hesabı da en şiddetli şekilde sorulacak" dedi.

"Bu vatan için ölmeye hazırız"

Terörün son çırpınışlarını ortaya koyduğunu belirten Serdar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti’nin tüm siyasi aktörleri olarak bizim bu vatan için ölmeye hazır olduğumuzu herkesin bilmesini istiyorum. Mücadelemiz hem terör hem de ekonomik anlamda sürecek, bölge de huzura kavuşacaktır. HDP’nin, PKK’yı terör örgütü olarak görmediği eylemini ortaya koyması ve beyanat vermesi manidardır. Özellikle biz bölge milletvekili olup, ziyaretler gerçekleştirdiğimiz insanları bıktırdıklarını iyi biliyoruz. HDP, PKK’ya siyasi sözcülük yaparak toplumsal tabanını kaybettiler. Kürtler için temel hak ve özgürlükler açısından mücadele söz konusuysa bunun yapılması gereken yer meclistir. Biz AK Parti hükümetleri olarak 2002’den bu yana ciddi reformlar yaptık. Bu da vatandaşımız tarafından bilinen bir şeydir. HDP’nin meselesi kürt meselesi değildir."

"Aşiretler her zaman Türkiye’nin yanındadır"

Aşiretlerin ikinci kalkışma söylentileri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Serdar, bunun kesinlikle Türk ve Kürt topluluklarının arasına nifak sokma eğilimi olduğunu söyledi.

Serdar, "Bölgedeki aşiretler gerek Kurtuluş Savaşı’nda, gerek sonrasında Türkiye Cumhuriyeti devletinin her zaman yanındaydı. Bazı açıklamalar özellikle panik yaşatmak ve araya nifak tohumu sokma eğilimidir. Türkiye’nin böyle kaotik ortama sürüklenmeyeceğini herkesin bilmesi lazım. 15 Temmuz hadisesinde sokaklara inenler sadece Türkler, Aleviler, Kürtler değildi, tüm milletti. Bu sayede o hain kalkışma önlendi. Yani o bölgede de darbe girişimine karşı duranlar da aşiretlerdi. Bu tamamen kaos senaryosudur. Kaldı ki aşiretler toplantılar yaparak böyle bir isnadı kabul etmediğini ve rencide olduklarını ortaya koydular" diye konuştu.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafya itibariyle önemli bir aktör olduğunu da belirten Serdar, Rusya ile imzalanan Türk akımı projesinin de önemli bir örnek olduğunu kaydetti.

Irak’tan yapılan Türk askerinin işgalci açıklamalarının seviyesiz olduğunu ifade eden Serdar, bu açıklamanın aslında İbadi’nin değil, Irak’ı dışarıdan yönetenlerin tavrı olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA