Manyaslı Hayvan Yetiştiricileri Mısır Silajına Yöneldi

Manyas'ta hayvan besiciliği yapan üreticiler, kuru yem pahalı olması nedeniyle hayvanların kışlık yem ihtiyacını karşılamak için mısır silajına yöneldi.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede hayvan üreticiliğinin her yıl gelişmesi nedeniyle silajlık mısıra talebin de arttığını söyledi.

Manyas genelinde 30 hektarlık bir alanda mısır ekimi yapıldığını, üretilen mısırın büyük çoğunluğunun silajlık olduğunu ifade eden Danç, şunları söyledi:

'İlçemizde hayvancılığın her yıl gelişerek büyümesi ile silajlık mısır üretimine talep daha fazla artıyor. Üreticimiz hayvanlarının kışlık yem ihtiyaçlarını bu şekilde büyük ölçüde karşılıyor. Silajlık için mısırlar koçanları ve sapları ile bu iş için üretilmiş makinelerle biçilip parçalanıyor. Üreticiler de silajları kış aylarında hayvanlarına yem olarak veriyor.'

Işıklar Mahallesinde hayvan besiciliği yapan Mehmet Kundakçı da slajlık mısırın tonunu bin 300 liradan satın aldıklarını belirtti.

Kuru yem fiyatlarının çok yüksek olduğuna işaret eden Kundakçı, 'Mısır silajı olmasa, bu hayvancılığın içinden zor çıkarız. Kuru yem fiyatları pahalı. Kışın mısır silajına ek olarak kuru yem de veriyoruz. Kuru yem tüketimini asgari miktara indirmeye çalışıyoruz. Hayvanlarımız beslenirken, süt verimi de yükseliyor.' dedi.

Kaynak: AA