Kömür Ocaklarına Kaçak Trafo Operasyonu

Şırnak’ta kömür ocaklarında kaçak olarak kullanıldığı tespit edilen 4 adet trafo Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri tarafından devre dışı bırakıldı. Devre dışı bırakılan trafoların aylık tüketimlerinin 110 bin TL civarında olduğu öğrenildi.

Kömür Ocaklarına Kaçak Trafo Operasyonu
Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, kayıt dışı elektrik kullanımı ile mücadele çalışmaları çerçevesinde yapılan ihbar sonucunda, Şırnak’a bağlı Toptepe civarında 4 adet kaçak trafo kullanıldığını belirledi. Kömür ocaklarında kullanılan ve 3’ü 630, biri 400 kVA gücünde olduğu belirlenen trafolar ile ilgili yasal işlem başlatıldı.

2 bin aboneye yetecek güçte

Kaçak elektrikle mücadelenin sıkı bir şekilde yürütüldüğü Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde yer alan Şırnak’ta ele geçirilen trafoların her biri, bir yerleşim yerini rahatlıkla besleyecek güçte bulunuyor. Ele geçirilen ve devre dışı bırakılan 3 adet 630 kVA, 1 adet 400kVA gücünde olan trafoların yaklaşık 2 bin abonenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek güçte olduğu öğrenildi.

"Kaçakla mücadele aralıksız sürecek"

Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürü Murat Horoz yaptığı değerlendirmede, bir kesimin sosyal adalet ve eşitlik ilkelerine aykırı bir biçimde kullandığı elektriğin bedelinin, toplumun tümüne ödetilmesi anlamına geldiğini belirterek, "Kaçak elektrik kullanımı büyük bir kesime yapılan haksızlığı da beraberinde getiriyor. Kaçak kullanım tespit edildiğinde kesinlikle müsamaha göstermemek gerekir. En küçük müsamaha en başta bölgede yaşayan insanımızın ve tüm milletimizin ve gelecek nesillerimizin haklarının çalınması anlamına geliyor. Vatandaşların mağdur olması istemiyoruz. Kaçak elektrik kullananlara gerekli cezaların en sert şekilde verileceğinin de çok iyi bilinmesi gerekir" dedi.

Kaynak: İHA