Kale Grubu'ndan Balıkesir'e 30 Milyon Liralık Yatırım

Kale Grup Yönetim Kurulu Başkanı Okyay:'Seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları ve dekoratif dış cephe sıvalarının üretileceği tesisimizde yaklaşık 300 kişi istihdam edilecek ve yatırım tutarımız 30 milyon lira olacak' 'İstanbul'daki tesislerimizi küçültüp buraya doğru kaydıracağız'.

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, her yatırımın ülkenin geleceği çocuklar için değerli olduğunu belirterek, Balıkesir'e 30 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Okyay, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Konferans Salonu'nda düzenlenen 50 dönümlük yer tahsisi sözleşmesi imza töreninde, yapı kimyasalları alanında faaliyet gösteren Kalekim'in 9. fabrikasını Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapacaklarını söyledi.

Bu büyük yatırım için Balıkesir'in kendilerini yüreklendirdiğini dile getiren Okyay, 'Yatırımcı çekmek, oldukça zor. Aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı olduğum için yatırımcı çekmek için uğraşıyorum. Birçok sivil toplum kuruluşunda görevim var. İnsanları o bölgeye yatırım yaptırmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Yatırımcılar, pozitif enerjiye bakarak, şartlar da el veriyorsa yatırım için karar verir. Ben, bu durumun güzel örneğini Balıkesir'de yaşadım.' dedi.

Okyay, Türkiye'nin ideallerine ulaşması için yatırım, üretim ve sanayinin gelişmesinin ve istihdamın çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Türkiye şartları göz önüne alındığında çok pahalı bir toprak parçası üzerinde yaşıyoruz. Çok da ciddi bir insan kaynağımız var. Her yatırım, ülkemizin geleceği çocuklar için değerlidir. Biz de bu ülkenin köklerinden gelen bir grup olarak, şartların ne kadar zor olduğuna bakmadan üretime ve yatırıma devam etmenin kararlığını sürdürüyoruz. Balıkesir'e, seramik yapıştırıcıları, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları ve dekoratif dış cephe sıvalarının üretileceği tesisimizde yaklaşık 300 kişi istihdam edilecek ve yatırım tutarımız 30 milyon lira olacak.'

Kalekim kimyasallarında gerek boyada, gerek diğer katkı malzemelerinde yapacakları üretimleri, buraya kaydırmayı düşündüklerini vurgulayan Okyay, 'İstanbul'daki tesislerimizi küçültüp buraya doğru kaydıracağız. Bölgede Kalekim ürünlerinin lojistik üssü yüksek. Belirli bir interlant var. Bu interlantta, ilk etapta 70 milyon ciro hedefliyoruz. Bunu da kat ve kat ileriye taşırız diye düşünüyoruz.' diye konuştu.

Okyay, Türkiye'de yapı kimyasalı alanında 8 fabrika daha olduğunu belirterek, 'Avrupa'da bu konuda ilk 5'teyiz. Dolayısıyla gurubumuzun Balıkesir'e gelmesinin büyümemize ivme katacağını düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

Törene, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Kale Grup yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA