Gümüşhacıköy'de Pancar Toplama Merkezi Açıldı

Amasya Şeker Fabrikası'na ait Gümüşhacıköy pancar toplama merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Amasya Valisi Salih Işık, açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılan tesisin bölgenin ekonomisine, çiftçilere ve çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.

Artık çiftçilerin sıra beklemeden ve mağdur olmadan malını şeker fabrikasına güvenle teslim edeceğinin altını çizen Işık, şunları kaydetti:

'Amasya şeker fabrikası kurulduğu günden itibaren bölgemize, bölgemiz çiftçisine, bölgemiz tarımına her anlamda ciddi katkılarda bulunmuş ve bölgemizin kalkınmasında emeği büyüktür. Geçenlerde pancar alım sezonunu başlattığımızda Amasya Şeker Fabrikası Arıtma Tesisinin sözü verilmişti. Çünkü Amasya’ya hayat veren Yeşilırmak nehrimiz var. Bölgeyi bugünlere kadar getiren önemli bir ırmak. Fakat gelinen nokta ve yaşanan gelişmeler, nehri bir anlamda eski günlerini arar hale getirmiştir. Nehri tekrar eski haline getirmek ve temizlemek için Valilik ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği olarak ciddi bir çalışmaya girdik.'

Amasya Şeker Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal da fabrika bölgesinde belirlenen kota kadar pancar üretilemediğini, bu nedenle alınan izinle dış bölge olan İç Anadolu Bölgesi'nde pancar ekimi yaptırıp kotayı doldurduklarını ifade etti.

Törene, Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, Belediye Başkanı Zehra Özyol, Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA