EŞYODER Üyeleri Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva'yı Uğurladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva, Eskişehirli Şairler, Yazarlar ve Ozanlar Derneği tarafından uğurlandı.

EŞYODER Üyeleri Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva'yı Uğurladı
Muş Alparslan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Öğretim Üyesi olarak tayin olan Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva ile Eskişehirli şairler, Kubat Kültürevi’nde düzenlenen uğurlama etkinliğinde birlikte bir araya geldiler. Tamilla adına uğurlama etkinliği düzenleyen şairler, Eskişehir’in kültür ve sanatına olan hizmetlerini ve biyografisini paylaştılar. Şairler, Tamilla hoca için yazdıkları şiirleri okudular.

Eskişehirli Usta Şair Muharrem Kubat, Kubat Kültür Evi’nde Tamilla hocanın aralarından ayrılışı ile ilgili yaptığı açıklamada, ’’Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva, Eskişehir’e kültür, sanat ve edebiyat yönünden çok hizmet eden bir şair arkadaşımız ve hocamızdır ve Eskişehir’de düzenlenen her şiir ve türkü etkinliklerine bizzat katılırdı. Tamilla hocamız Eskişehir’de düzenlenen etkinliklerde konu ile ilgili konuşmalar yapar ve kendi yazdığı şiirleri okurdu. Azerbaycanlı olan Tamilla hocamız, Azerbaycan kültür ve sanatını, Eskişehir’de yaşatmıştır ve Azerbaycan’ın kültür ve sanatı, Eskişehir’in kültür ve sanatı ile özdeşleşmiştir. Tamilla şair hocamızın Eskişehir’den Muş Alparslan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Öğretim Üyesi olarak tayin olması ve aramızdan ayrılması bizleri üzdü. Eskişehirli şairler adına, Tamilla hocamıza yeni görevinde başarılar dileriz’’ dedi.

Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva da yaptığı konuşmasında, ’’Eskişehir’de uzun yıllar Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yaptım. Eskişehir’in kültür, sanat ve edebiyat alanında sayısız hizmetlerim oldu. Eskişehir’i ve şairlerini, ozanlarını, yazarlarını, halkını çok seviyorum. Yeni görev yerimde de kültür, sanat ve edebiyat alanında başarılı çalışmalarımı sürdüreceğim’’ dedi.

Program sonunda; Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva, Kubat Kültürevi’nde şairlerle teker teker vedalaştı.
Kaynak: İHA