Ejder Meyvesi Türk Pazarında Yer Almayı Hedefliyor

İçel'de alternatif tarım kapsamında oluşturulan serada yaklaşık bir yıl önce üretimi için hazırlık yapılan ejder meyvesinin (pitahaya) üretimi yapıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilere örnek teşkil edecek alternatif tarım çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Yapılan çalışmalarla ana vatanı Tayland ve Vietnam olan ejder meyvesinin, İçel'de de yetiştirebileceği kanaatine vardıklarını ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

'Bölgemizin iklim şartlarına ve coğrafyasına uygun yetişebilecek ürünlerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onlardan bir tanesi de ejder meyvesidir. Ejder meyvesi, çok kısa zamanda ürüne dönebilen ve üretimi mümkün olan bir meyve türüdür. Tohumdan yaptığımız üretimde meyvenin iki yılda büyüdüğünün sonucuna vardık. Çelikleme yani dalından yaptığımız üretimle ise şu anda bine yakın fidelerimiz oluştu. Bunu vatandaşlarımıza öneri olarak getirmek istiyoruz. Ejder meyvesinin Türk pazarında da yerini alması için destek vermeye hazırız.' ifadelerini kullandı.

Tuna, ejder meyvesinin kavun, kivi, muz ve şeftali tadına yakın olduğunu belirtti.

Meyvenin piyasada rağbet gördüğünü ve pazarda sıkıntısının bulunmadığını bildiren Tuna, şu ifadelere yer verdi:

'Onun için bunu vatandaşlarımıza önermek ve üretim şeklini öğretmek anlamında yaptığımız Ar-Ge çalışmasından elde ettiğimiz ürünümüz çiçek açtıktan 20 gün sonra olgunlaşarak ilk meyvesini verdi. Meyvemizi dalından keserek vatandaşlarımıza bu çalışmamızın sonucunu göstermek istedik. Vatandaşlarımızın da evlerinin önündeki arsada 500 ya da bin metrekarelik bir sera ortamı içerisinde bu ürünü üretmesi mümkün.'

Kaynak: AA