Çocuklar Geleceği Programlıyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından “Bilimin eğlenceli hali” sloganıyla çocuklara yönelik düzenlenen Kod Yazma, Robot Atölyesi ve 3D Yazıcı Atölyesi kursları başladı.

Çocuklar Geleceği Programlıyor
Geçtiğimiz ay kayıtları alınan ve Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyesi 100 çocuğun başvuruda bulunduğu Kod Yazma, Robot Atölyesi ve 3D Yazıcı Atölyesi kursları Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde ilk gününü tamamladı.

Lale Çiftçi tarafından verilen eğitimlerde Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyeleri ilk derslerinde kullanılan terimler hakkında bilgi sahibi olurken gelecek derslerde öğrenecekleri ve sonrasında kendi yetenekleri ile oluşturabilecekleri kodlar, robotlar ve 3d tasarımlar hakkında bilgi sahibi oldular.

Öte yandan Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 5 ayrı grupta 2 ay boyunca sürecek eğitimler sonrasında yeni öğrenciler için kayıtların tekrar açılacağı ifade edildi.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından “Bilimin eğlenceli hali” sloganıyla çocuklara yönelik düzenlenen Kod Yazma, Robot Atölyesi ve 3D Yazıcı Atölyesi şu şekilde:

“Hayal et – Tasarla - Üret, En sevdiğiniz aksesuarınızı 3 boyutlu programlarda çizip 3d yazıcı ile buluşturun. Atölye sonunda kendi tasarladığınız ürünü yazıcıdan çıkartın. Eğlen - Öğren - Üret, Algoritmik düşünce sistemlerini nasıl geliştirebileceğini öğren. Problem üreten değil, problem çözen bir neslin öncüsü ol. Teknolojiyi sadece kullanan değil, teknolojiyi üreterek geleceği şekillendir. Çözümle - Birleştir - Yürüt, Problem çözme, bilim, mühendislik, iletişim, özgüven, yaparak öğrenme. Robot teknolojisi, yaratıcı oyun ve öğrenme sayesinde gelecek kuşaklara ilham vererek yaptıklarını geliştir.”
Kaynak: İHA