Çekmeköy Belediyesi Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Çekmeköy Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram etti. Aşure ikramında konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, "Bizler aşure gibi bir 15 Temmuz yaşadık" dedi.

Çekmeköy Belediyesi Vatandaşlara Aşure Dağıttı
Çekmeköy Belediyesi tarafından bugün Madenler Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikram edildi. Aşure etkinliğine Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşure ikramı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Protokol konuşmalarının ardından Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, kazanların başına geçerek Çekmeköy halkına aşure dağıttı.

"Bizler aşure gibi bir 15 Temmuz yaşadık"

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "İslam aleminde büyük bir zulüm var. Ölenin de öldürenin de Allah’u Ekber dediği, öldürenin bu zulmünü Rabbim onları ıslah eylesin. Bütün dünyanın, bütün o süper güç dediğimiz, o zulüm eden tüm dünyanın bu coğrafyada hesapları var. Rabbim hesaplarını ters, düz eylesin. Çünkü son karar son hesap Hazreti Allah’ın hesabıdır. Onun için bizler aşure gibi bir 15 Temmuz yaşadık. Yine oralarda meydanlardaydı bütün her kesim. Alevisi, Sünnisi, Çerkezi, Arabı, Kürdü, Lazı hiç fark etmeksizin, ’Biz bu ülkeyi asla o teröristlere teslim etmeyiz’ dedi.

İşte bu millet bu meydanlarda dediniz. Orada şehit kardeşlerimiz var. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA