Bülbülzade Vakfı'ndan Yetim Çocuklara Destek

Gaziantep'te Bülbülzade Vakfı Yetim Komisyonu, okul çağındaki yetimlerin derslerine üniversite öğrencilerinin katkısıyla destek olacak.

Bülbülzade Vakfı Yetim Komisyonu Başkanı Hatice Sohbet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk, orta ve lisede eğitim gören yetim çocuklara yardımcı olabilmek amacıyla gönüllü üniversite öğrencilerinin katkılarıyla destek projesi başlattıklarını söyledi.

Sohbet, yaklaşık 50 yetim öğrencinin faydalanacağı proje kapsamında, çocukların haftada bir gün vakfa gelerek üniversiteli ağabey ve ablalarıyla matematik, fen, Türkçe gibi konularda etüt yapacaklarını ayrıca ilgi ve yeteneklerine göre ebru ve bağlama kurslarına katılacaklarını anlattı.

Projenin eğitim öğretim yılı boyunca süreceğini vurgulayan Sohbet, projeden Suriyeli çocukların da yararlanacağını aktardı.

'Gönüllü ilahiyat öğrencilerimiz var onlar çocuklara değerler eğitimi verecek.' diyen Sohbet, şöyle devam etti:

'Tıp, iktisat, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümlerinden üniversite öğrencilerimiz var, onlar yetim çocuklara destek olacaklar. Hem okul destek dersleri yapılacak hem de sanat eğitimleri olacak. Haftada bir gün günlerini burada geçirecekler. Hedefimiz üniversite öğrencilerinin toplumsal duyarlılık göstermelerini sağlamak. İhtiyacı olan yetim öğrencilere destek verecekler. Dezavantajlı semtlerde oturan bu çocuklar sosyal faaliyetlerden faydalanamıyorlar. Bu çocukların maddi durumları da kötü. Onlar için de güzel bir etkinlik olacak. Hiçbir ücret vermeden bunlardan faydalanmış olacaklar. Üniversiteli öğrencileri kendilerine rol model alsınlar istiyoruz.'

Sohbet, proje kapsamında etütlerin 2 hafta içinde başlamasının planlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA