Bilecik'te 2016 Yılı Son Kordinasyon Toplantısı Yapıldı

2016 yılının son Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bilecik Valisi Süleyman Elban başkanlığında yapıldı.

Bilecik'te 2016 Yılı Son Kordinasyon Toplantısı Yapıldı
Bilecik İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda Bilecik Valisi Süleyman Elban başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İlk koordinasyon toplantısında açılış konuşması yapan Bilecik Valisi Süleyman Elban, gerçekleştirilen projeler hakkında genel bir bilgi verdi. Elban,”İlimizde 2016 yılında 814 proje uygulanmakta. Toplam 1 milyar 223 milyon ödenek bulunmakta. Bu projelerin bugün itibariyle 251 tanesi bitirilmiş, 259’unda çalışma devam ediyor. 29’u ihale aşamasında, 275’ine henüz başlanmamış. Bu projeler için bu yıla aktarılan miktar yaklaşık 338 milyon lira. Bununla birlikte gerçekleşen harcama yüzde 50 civarında yani 172 milyonluk bir harcama olmuş” dedi.

“Üniversitemizin çalışmaları son aşamasına gelmiştir”

İlk olarak söz verilen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Işık, “Üniversitemizin çalışmaları son aşamasına gelmiştir. 19 milyon ödeneği olan E ve F Blok dersliklerimizi yüzde 72 oranında gerçekleşmiş geri kalanı ise çevre düzenlemesi olarak devam etmektedir” dedi.

“2016 yılında toplam 9 projede çalışma yapmaktayız”

Ardından Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Murat Olgun Armutlu, “Bilecik ilinde 211 devlet yolu, 246 il yolu toplam 457 kilometre yollar bulunmakta. Bununda yüzde 32 si bölünmüş yoldur. 2016 yılında toplam 9 projede çalışma yapmaktayız. Bunların 5’i yol yapımı diğerleri hsk kaplama projesi, köprülü kavşak, bakım ve onarım projeleridir. 183 bin 31 lira. Bugüne kadar yapmış olduğumuz harcama 71 bin 849 lira” dedi.

“İlk hedefimiz İstanbul Bilecik hattını bitirmek”

Bilecik ilindeki projelere bakıldığında Bilecik ilindeki en büyük projenin Bilecik, Yenişehir, Osmaneli ayrım yolu olduğunu belirten Armutlu, “Toplam 49 kilometrelik bir proje. Bunun 15 kilometrelik dilimi Bilecik sınırlarındadır. Çalışmalarımız hem Bursa il sınırlarında hem de Bilecik il sınırları içerisinde devam etmektedir. Kış gelmeden Bilecik İstanbul yolu hattını bitirmemiz lazım ki zorluk yaşanmasın. Bu projede ilk hedefimiz İstanbul Bilecik hattını bitirmek. Projemizin toplam proje bedeli 127 milyon olup bugüne kadar 15 milyon 500 bin liralık bir harcama yaptık. Çalışmalarımız burada devam ediyor. İkinci projemiz Gölpazarı-Yenipazar yolu. Bu projede 7.2 kilometrelik bir kısalma sağlanacak. Yol üzerinde bazı arkeolojik çalışmalar yapılması gerektiği ve bazı çalışmalar yapmamız gerektiği için bir takım problemler çıktı. Bunlar şuanda çözüldü. Müze Müdürlüğümüzle beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu projemizin bedeli de 25 milyon 538 bin liradır” ifadelerini kullandı.

“2017 yılındaki tekliflerimizden İnhisar, Söğüt, Bozüyük, Dodurga yolu, Gölpazarı çevre yolu ve Taraklı yolu”

Projelerden detaylı bahseden Armutlu, “Pazaryeri-Kurşunlu Ahı Dağı geçiş yolunda 2015 yılında 5 kilometrelik kesim 2016 yılında 3.4 kilometrelik kesim iyileştirme yapılarak tek yol çalışmamız oldu. Bu projemiz de tamamlandı. Diğer bir projemiz Yüksek Hızlı Tren Bilecik İstasyonu bağlantısı. Proje çalışmaları tamamlandı. Bozüyük- Eskişehir güzergahı üzerinde 4 adet köprülü kavşak projelerimize 2015 yılında başladık. 1’i hariç diğerlerinin hepsi tamamlandı. Tamamlanamayan kavşaktaki problemler çözüldü, çalışmalarımız devam ediyor. Osmaneli geçisinde ihalesini tamamladık, sözleşmesini yeni imzaladık. Buradaki çalışmalarımıza yoğun bir şekilde başlayacağız. 2017 yılındaki tekliflerimizden İnhisar, Söğüt, Bozüyük, Dodurga yolu, Gölpazarı çevre yolu ve Taraklı yolu” ifadelerini kullandı.

“16 gölet projemiz var”

Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, “Küçük su işlerinde 54 işin keşif ihale bedeli toplam 228 milyon lira olup 2 ilçe 12 köy ve 5 mahalle taşkınlar korunacak” dedi.

Projelerden bahseden Baysal, “16 gölet projemiz var. Bunların 8 adedi inşa aşamasında , 4 tanesi proje, 4 tanesi de planlama aşamasında. Bunlardan Bilecik Gölpazarı Akçay göletinin temelini geçen sene Savcı Bey Göleti ile birlikte atmıştık. Demirhanlar, Bayırköy, Dereköy, Tarpak, Çaltı ve Soğucapınar göletlerinin de bu sene temelini attık” ifadelerini kullandı.

“Koordinasyonu gerektirecek başka bir husus bulunmamaktadır”

Devlet Demir Yolları 1’nci Bölge Müdür Yardımcısı Levent Meriçli, “İlimizde 33 tane projemiz var. Bu projelerden 8 tanesi bitmiş, 9’u devam ediyor, 4’ü ihale sürecinde. Koordinasyonu gerektirecek başka bir husus bulunmamaktadır” dedi.

Bozüyük ve Bilecik garlarında bağlantı yollarının ışıklandırılmasını istiyorum”

Yüksek Hızlı Tren Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Vekili Duran Yaman ise yolların yeni teslim alınmasından dolayı yatırımın mevcut olmadığını, Bozüyük ve Bilecik garlarında bağlantı yollarının ışıklandırılmasını istediğini belirtti.

Bilecik ilimizde 9 projemiz bulunmakta”

İller Bankası Bölge Müdürü Levent Yanar, “Bilecik ilimizde 9 projemiz bulunmakta. 2016 yılında ödenek 15 milyon lira. Nakli ve fiziki gerçekleşmelerimiz yüzde 70’lerde. Gölpazarı İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı yüzde 60 seviyelerinde devam ediyor. Bayırköy İçme Suyu Depo İnşaatı yüzde 35 seviyesinde. Söğüt Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı. Gölpazarı Atık Su Arıtma Tesisi tamamlanma aşamasında. Dodurga Kanalizasyon Projesi tamamlandı” dedi.

“11 projenin tamamı yıl sonuna kadar ihale edilmiş olacak”

Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, “Bilecik’te 11 projemiz var toplam 3 milyon 66 bin lira ödeneği bulunuyor 7 projemiz devam edip, 1’i ihale aşamasında, 3’ü de proje aşamasında. 11 projenin tamamı yıl sonuna kadar ihale edilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“Yüzde 82 fiziki gerçekleşme bulunmakta”

Orman Bölge Müdürü Arif Can, Bilecik’te toplam 6 projenin var olduğunu ve yüzde 82 fiziki gerçekleşme bulunduğunu belirtirken, Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu 2 projelerinin olduğunu ve ikisinin de tamamlandığını belirtti.

Kurum müdürlerinin slayt eşliğinde devam eden yapılacak projelerinin anlatmasından sonra 2016 yılı 4’üncü İl Koordinasyon Toplantısı sona erdi.
Kaynak: İHA