Bilecik Belediyesi Çocuk Akademisi Kuruluyor

Bilecik Belediyesi Çocuk Akademisi kuruluyor.

Bilecik Belediyesi Çocuk Akademisi Kuruluyor
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye hizmetlerinde toplumsal katılımın erken dönem eğitimlerle ve uygulama faaliyetleri ile başlatılarak hedef grupta farkındalık ve bilinç oluşturarak yapılan denetim ve kontroller sonucu sahalarda düzeltici ve önleyici faaliyetler yapılması amacıyla Belediye Çocuk Akademisi kuracaklarını kaydetti.

Gerçekleştirilecek proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, öğrenen şehir olma yolunda ilerlemeye devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi olarak bir ilke daha imza atıyor ve farkındalık ve bilinçlendirme projemizle Belediye Çocuk Akademisini kuruyoruz. 5393 Sayılı Belediye Kanununda; belediye hizmetlerine gönüllü katılım (1) Madde 77- Belediye; sağlık, eğitim, spor, çevre, sosyal hizmet ve yardım, kütüphane, park, trafik ve kültür hizmetleriyle yaşlılara, kadın ve çocuklara, engellilere, yoksul ve düşkünlere yönelik hizmetlerin yapılmasında beldede dayanışma ve katılımı sağlamak, hizmetlerde etkinlik, tasarruf ve verimliliği artırmak amacıyla gönüllü kişilerin katılımına yönelik programlar uygular. Gönüllülerin nitelikleri ve çalıştırılmalarına ilişkin usûl ve esaslar İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenir şeklindedir. Bizler de Bilecik Belediyesi olarak başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere toplumun birçok kesimi için faydalı sonuçlar verecek böyle bir projeyi başlatıyoruz ve bundan dolayı da oldukça mutluyuz.’’
Kaynak: İHA