Başkentten Cerablus'a Yardım

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nce, Suriye sınırı ve Cerablus civarında bulunan savaş mağdurlarının giysi, bot, gıda ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarının karşılanması kararlaştırıldı.

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Suriye sınırı ve Cerablus civarında bulunan savaş mağdurlarının giysi, bot, gıda ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarının karşılanması kararlaştırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısında,bakanlıklardan izin alınması şartıyla, Suriye sınırı ve Cerablus civarında bulunan savaş mağdurlarının giysi, bot, gıda ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarının karşılanması kararlaştırıldı.

Toplantıda, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen Başkanlık yazısı üzerine, konukevinde kalan kadınlara aylık harçlık verilmesi, oy birliğiyle karar altına alındı.

Ayrıca, Ankara Halk Ekmek Fabrikası ürünlerinin satıldığı büfelerin 10 yıl olan kiralama süresinin 29 yıla uzatılmasını ve büfe sayısının 600’e çıkarılmasını içeren önerge de kabul edildi.

Kaynak: AA